Başka Gemide Bulunan Kadın Kaptanı Süveyş Krizinin Sorumlusu İlan Ettiler

TAKİP ET

"The Ever Given" isimli yük gemisiyle hiçbir ilgili olmayan Mısır'ın ilk kadın kaptanı Marwa Elselehdar, kendisiyle ilgili suçlamalar hakkında açıklama yaptı.

Japon firma Shoe Kisen’in sahibi olduğu 400 metre uzunluğundaki yük gemisi 24 Mart’ta Süveyş Kanalı yolunda yakalandığı kum fırtınası sonrası rotadan çıkıp, kıyıya çarparak kanalda sıkışmıştı.

Mısır’daki dünyanın en önemli su yolu olan Süveyş Kanalı’nda 24 Mart’ta karaya oturarak deniz trafiğinin durmasına ve milyarlarca ekonomik zarara neden olan ‘Ever Given’ isimli yük gemisinde yaşanan kriz, olayla hiçbir alakası olmayan bir kadın kaptanın üzerine yıkıldı.

Mısır'ın ilk kadın gemi kaptanı Marwa Elselehdar yüzlerce mil uzaktaki başka bir gemide olmasına rağmen Süveyş Kanalı'nı tıkanmasından sorumlu kişi olarak gösterildiğini söyledi.

Marwa Elselehdar, Ever Given adlı yük gemisinin Süveş Kanalı'nda karaya oturduğu tarihte İskenderiye’de Aida IV adlı gemide ikinci kaptan olarak çalıştığını belirterek, “İnternette yalan ve iftiralarla beni hedef gösterdiler. Bu koca bir yalan” dedi.

 

Marwa, kadın gemi kaptanı olması ve cinsiyeti nedeniyle hedef tahtasına oturtulduğunu ifade etti. İddialar karşısında şaşkına döndüğünü belirten Elselehdar, “Şoke oldum. Belki bu alanda başarılı bir kadın olduğum için ya da Mısırlı olduğum için hedef alınmış olabileceğimi hissettim, ama emin değilim” ifadelerini kullandı.

süveyş kanalı kadın kaptan marwa elselehdar ever given mısır