Başkan İmamoğlu: Şu An Dere Yataklarında Yüz Binlerce Nüfus Yaşıyor

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sel felaketi yaşanan Kastamonu'da dere yatağındaki yapılaşma örneklerinin İstanbul'da da olduğunu söyledi.

Şu anda İstanbul'un 12-13 noktasında dere ıslahı yaptıklarını ancak birikmiş çok fazla sorun olduğunu belirten İmamoğlu, "Mesela Ayamama’daki sorunu hemen hemen çözdük. Şimdi hatta Ayamama çevresini komple yeşil alan şeklinde tasarlıyoruz. Tabi İstanbul’un su toplama kapasitesi ve yağmur oranları burası gibi değil. Burada çok daha büyük yağışlar söz konusu olabiliyor" şeklinde konuştu.

"Ama İstanbul başta olmak üzere bütün şehirlerimiz, bu tarz yani su baskını, sel, deprem, yangın, aklınıza ne gelirse tüm afetlere, afet öncesi hazırlık kısmına odaklanarak hareket etmeli" diyen İmamoğlu, "Mesela Kastamonu’dayız. Aynı riski taşıyan başka havzalarımız var mı? Başka dere yataklarımız var mı? O yataklar üzerinde kurulu ilçelerimizde öncü tedbirler ne alınabilir?" ifadelerini kullandı.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde şu anda dere yatağında bir parsel daha üretilerek buralarda da yapılaşma olduğunu kaydeden İmamoğlu "Resmen görünüyor. Eski fotoğraflarda da var. Bu hatalar yapılmış. Kim yapmışsa geriye dönüp bakılmalı, hesabı sorulmalı. Bundan sonra yapılmaması için tedbir alınmalı. Başka ilçelerimizde bu tarz yerler var ise de devletçe, milletçe oralara tedbir alarak, bu tür afetler yaşandıktan sonra ‘vah vah, eyvah’ demeden oradaki canlarımızı, insanlarımızı mağdur etmeden çözümler bulmalıyız" diye konuştu.

Başkan İmamoğlu Şu An Dere Yataklarında Yüz Binlerce Nüfus Yaşıyor