'Başkent Diyarbakır' Diyen Ersin Korkut Özür Diledi

TAKİP ET

Diyarbakır için "Seviyoruz Amed'i. Başkentimiz" diyen Ersin Korkut, sarf ettiği sözler için özür diledi.

Oyuncu Ersin Korkut TikTok'ta yayımladığı bir videoda yanındaki kişinin sorduğu "Diyarbakır'ı nasıl buldun?" sorusuna cevap olarak  "Diyarbakır, Amed. Bizim başkentimiz" demiş, sosyal medya kullanıcılarının tepkisini çekmişti.

Korkut'un görüntülerinin hızla yayılmasıyla beraber Twitter'da ''Ersin Korkut tutuklansın'' etiketli kampanya başlatılmış ve Korkut'a gelen tepkiler çığ gibi büyümüştü. Gelen tepkilerin ardından Ersin Korkut, konuyla ilgili açıklama yaptı. Başkent ifadesini yörenin kültür başkenti anlamında kullandığını belirten Korkut, "Tabii ki bir tek başkentimiz vardır ve Ankara'dır. Çok üzgünüm" dedi.

Korkut sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Ben Diyarbakır'ı bu yörenin, bölgenin kültür başkenti anlamında söyledim. Hatta gündüz bunu anlatan bir paylaşım da yaptım. İzmir Ege'nin kültür başkenti, merkezidir. Bunun gibi... Bu anlamda söyledim ama düşüncemi doğru ifade edemedim. Ben siyasetten anlayan bir insan değilim. Tabii ki bir tek başkentimiz vardır ve 'Ankara'dır. Çok üzgünüm. Ben Türkiye'de herkesin birlikte mutlu bir şekilde yaşamasından başka hiçbir şey düşünmem. Herkesten özür dilerim" ifadelerine yer verdi.

ersin korkut diyarbakır başkent amed özür diledi açıklama