Başkentte Başıboş Köpek Sorunu Giderek Büyüyor

TAKİP ET

Ankara Yenimahalle'de sayıları giderek artan başıboş köpekler, mahalleliyi canından bezdirdi.

İlçeye bağlı Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki başıboş köpeklerin giderek artan sayısı, mahallelinin günlük yaşamlarını aksatmasına neden olmaya başladı.

Haberler.com'un haberine göre mahalle sakinlerinden Gülderen Çoban, "Sabahları çocuklarımız okula giderken çok zorlanıyor. Bir tanesi havladığında köpeklerin hepsi peşinden koşuyor. Çocuklarımız korkuyor. O yüzden köpeklerin toplatılmasını istiyoruz. Öğrenciler giderken korkuyor. Veliler götürdüğünde de bu sefer veliler de korkuyor. Bir tane köpek değil ki en az 30-40 tane oluyor. Ben buraya geldiğimden beri 11 yıl oldu. Her sene daha da artarak devam ediyor bu olay. Daha öncesinde de bir gün çocuk öğretmen yok diye okuldan çıkmış. Onu ısırmıştı. Öğrencilerden biri yemek atarken de elini ısırmıştı. Genelde sabahın erken saatlerinde ve kışın daha saldırgan oluyorlar" diye konuştu.

Yaklaşık 6 aydır Kuzey Yıldızı Mahalllesi'nde oturduğunu belirten Mustafa Taha Emekçi ise "Bu yol daha yeni yapıldı. Ancak bu mahallede sokak hayvanlarının özellikle sabahları ve geceleri saldırgan oluyor. İki gün önce ileride bir kadına köpekler tarafından saldırı oldu. Baygın bir halde bulundu. Şu an o kadın yoğun bakımda" dedi.

"Ardından bir gün sonra yine bir kadına hayvanların saldırısına uğradı" diyen Emekçi, "Biz çocuklarımızı sabahları okula gönderiyoruz, kendimiz de işe gidiyoruz. Buradan otobüs durağı da çok uzak. Biz hayvanları seviyoruz, besliyoruz ancak bu başıboş köpekleri birileri bırakıyor diye ihbarlar duyuyoruz. Bir şekilde yetkililerden el atmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TamgaTürk'te yayımlanan "Türkiye’nin Başıboş Köpek Sorunu" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

TamgaTürk'te yayımlanan "Dünya, Vatandaşlarını Uyarıyor: Türkiye'de Başıboş Köpeklere Dikkat" başlıklı dosya haberi okumak için tıklayınız.

Başkentte Başıboş Köpek Sorunu Giderek Büyüyor yenimahalle kuzey yıldızı mahallesi gülderen çoban mustafa taha emekçi 30 40 tane oluyor