Başkırdistan Türkleri: Ural Nehri Kuruyor!

TAKİP ET

Rus işgali altında bulunan Başkırdistan'daki Ural nehrinin akışının durduran 3 baraj, nehrin suyunu kritik seviyelere düşürdü.

Avrupa'nın en uzun üçüncü nehri olan Ural'da su seviyesi kritik seviyelere düştü.

Rusya ve Kazakistan topraklarından geçerek Hazar Denizi'ne dökülen Ural nehrinde su seviyesinin son 15 yıldır ortalamanın oldukça altında olduğu tespit edildi.

Kazak yetkililer su seviyesinin dögüsel olduğunu ifade ederken, aktivsitler insan faaliyetlerinden dolayı nehirde su seviyesinin azaldığını söylüyor.

Başkırt Türkleri tarafından Rus işgali altında bulunan Başkırdistan'daki akışın durmasına sebep olan 3 barajın, nehrin gerilemesindeki en büyük etken olduğu ifade ediliyor.

Ural nehri bölge halkı için içme suyu ve tarımsal faaliyetlerde hayati öneme sahip olmakla birlikte nehirdeki gerileme nedeniyle balık stokları da düştü.

Başkırt Türkleri tarafından ayrıca nehrin çevresindeki hayvanların ve bitki örtüsünün de bu gerilemeden fazlasıyla etkilendiği ifade ediliyor.

ural nehri kuruyor başkırdistan ural dağları avrupanın en büyük üçüncü nehri ural nehri kuruma tehlikesinde kritik seviyeler çevre katliamı rus barajları yüzüdnen ural nehri kuruyor türk dünyası haberleri başkırdista