Başkurdistan'da Rusya Karşıtı Protesto

TAKİP ET

Başkurdistan'ın Baymak kentinde Rusya'ya karşı, 400 kişinin katıldığı bir protesto düzenlendi.

Başkurdistan'ın Baymak kentinde baskıcı Rus yönetimine karşı protesto gösterisi düzenlendi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı protestoda, Başkurtlar, "Bu topraklar bizimdir" sloganları attı.

Protestoya katılım gösteren Başkurtlar, Rus şirketlerinin bölgede yaptığı yasa dışı altın madenciliğinin üzerine giden aktivist İldar Yumagulov'un saldırıya uğraması ile şehirdeki ve bölgedeki çevre sorunlarını tartıştı.

Bölge Yönetimi İzin Vermedi

Baymak şehir merkezinde yapılması planlanan protesto gösterisi, 21 Nisan'da Baymak bölge yönetiminin, "Mayıs tatillerine hazırlık amacıyla onarım çalışmalarının yapılmasından ötürü kent meydanı trafiğe ve yayalara kapatılacaktır" şeklindeki kararı nedeniyle kent merkezinde yapılamadı.

Öte yandan, Bölge İdaresi Başkanı Fanis Aminev, toplantı yapma amacıyla başvuru yapan Ural Sagiyov'a gönderdiği cevap yazısında "aktivistlerin halka açık bir etkinliğin bildiriminde bulunmak için son tarihi ihlal ettiğini ve bu nedenle olası bir protestonun yasa dışı olacağını" belirttiği öğrenildi.

Başkurtlar, bunun üzerine söz konusu protesto gösterisini ve toplantıyı şehrin dışında düzenledi.

Başkurt Aktivisti Darp Ettiler

Başkurtların protestosunun konularından biri olan Başkurt bir aktivistin kimliği belirsiz kişilerce darp edilmesi, 18 Nisan'da gerçekleşti. Baymak'ta siyah maskeli üç kişi, çevre aktivisti İldar Yumagulov'u sopalarla feci şekilde darp etti. Emniyet müdürlüğü ve savcılık binasının hemen yakınında gerçekleşen saldırının, Yumagulov'un yasa dışı altın madenciliğini araştırdığı için yapıldığı aktarılıyor.

 

 

 

başkurdistan başkırtistan başkurtlar protesto eylem rus karşıtı rusya karşıtı rusyaya karşı rusya bu topraklar bizimdir açıklama baymak 400 kişi