Başkurt Başkaldırısı | Başkurt Sanatçı, 'Biz Rus Değil, Başkurt'uz' Diyerek Rus İşgali Altındaki Tüm Halklara Protesto Çağrısında Bulundu

TAKİP ET

Başkurt müzisyen Altynai Valitov, yaptığı çağrı ile Rusya'daki 'Rus' propagandasına ve Ukrayna işgalinde zorla savaştırılmalarına karşı, Rus işgali altındaki tüm halkları protestolara katılmaya davet etti.

Başkurt aktivist Fail Alsınov'un Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıktığı için sözde aşırıcılıkla suçlanarak 4 yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından başlayan Başkurt başkaldırısı sürüyor.

Başkurt Başkaldırısı | Rus İşgaline Karşı Çıkan Başkurt Fail Alsınov 4 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı: Başkurtlar İşgalci Rus Polisiyle Karşı Karşıya Geldi

Başkurt müzisyen Altynai Valitov, sosyal medya hesabından yaptığı videolu paylaşım ile işgalci Rus hükümetinin sadece Rus halkını gördüğünü ve kendilerine karşı yapılan 'Rus' propagandasına karşı Rusya'da Rus işgali altında bulunan tüm halkları protestolara katılmaya davet etti.

Başkurt Başkaldırısı | Baymak'taki İşgalci Rus Polisleri, Kartopları ve Taşlar İle Defedildi

'Biz Başkurt'uz'

Valitov, yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullandı:

"Çünkü hükümet sadece tek bir halkı görüyor: Ruslar. Her köşeden yapılan propaganda da  bize 'biz Rus'uz' diyor. Ama biz Rus değiliz. Biz Başkurtuz" 

Başkurt Başkaldırısı | Başkurt Kadınlar Rus Zoruyla Ukrayna'da Savaşan Başkurt Erkekleri Geri Çağırdı

 

Başkurt Başkaldırısı Rusya Valitov Bakurdistan