Başkurt Başkaldırısı | Fail Alsınov Cezaevinden Başkurtlara Seslendi

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıktığı için sözde aşırıcılıkla suçlanarak 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Başkurt aktivist Fail Alsınov, cezaevinde yazdığı mektupla Başkurt halkına seslendi.

Rus işgali altındaki Başkurdistan'da, Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline karşı çıktığı için sözde aşırıcılıkla suçlanarak 4 yıl hapis cezasına çarptırılan Başkurt aktivist Fail Alsınov, cezaevinden yazdığı mektupla Başkurt halkına seslendi.

Başkurt Başkaldırısı | Rus İşgaline Karşı Çıkan Başkurt Fail Alsınov 4 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı: Başkurtlar İşgalci Rus Polisiyle Karşı Karşıya Geldi

Rusya'nın Magnitogorsk bölgesinde cezaevinde tutuklu bulunan Fail Alsınov, avukatı aracılığıyla gönderdiği mektupta verilen hapis cezası sonrası halkının kendisine gösterdiği desteğe minnettar olduğunu belirterek protestolar sırasında gözaltına alınanlara yardım edilmesini istedi.

Başkurt Başkaldırısı | İşgalci Rus Polisi ve Başkurtlar Arasında Çatışma: Binlerce Başkurt, İşgalci Polise Direndi

Başkurt Başkaldırısı | Baymak'taki İşgalci Rus Polisleri, Kartopları ve Taşlar İle Defedildi

Alsınov mektubunda Başkurdistan Cumhuriyeti Başkanı Radiy Habirov'a tepki gösterdi ve "haklarını savunmak için sokağa çıkan, toprakları ve dağları için mücadele eden insanları, devlete karşı çıkan aşırılık yanlıları olarak göstermesi çok uygun" ifadelerini kullandı.

Fail Alsınov, cezaevinden yazdığı mektubunda şu ifadeleri kullandı:

"Ailemle birlikte özgürce yaşarken birdenbire dört yıl boyunca karanlık bir odaya kapatıldım ve bu kesinlikle kolay değil. Ancak, Tanrı'nın gönderdiği bu çileyi onurlu bir şekilde atlatmaya çalışacağım. Hepimiz gelecek nesiller için endişeleniyoruz! Hepimiz doğanın tadını çıkararak yaşamak, temiz hava solumak ve nehirlerimizden temiz su içmek istiyoruz. Bu ancak halkın mevcut birliği, artan öz bilinci ve haklarını savunma ve adalet için mücadele etme arzusu kaybolmazsa mümkün olabilir. Haklarını savunmak için sokağa çıkan, toprakları ve dağları için mücadele eden insanları, devlete karşı çıkan aşırılık yanlıları olarak göstermesi çok uygun"

Başkurtlar Başkaldırmıştı

Fail Alsınov'un işgalci Ruslar tarafından haksız yere hapis cezasına çarptırılmasından sonra Başkurdistan halkı ayaklanmış ve prostestolar düzenleyip işgalci Rus polisine karşı çıkmıştı. Başkurt kadınları da işgalci Rusya için Ukrayna'da savaşan Başkurt erkeklerini eve dönmeye çağırmıştı.

Başkurt Başkaldırısı | Başkurt Kadınlar Rus Zoruyla Ukrayna'da Savaşan Başkurt Erkekleri Geri Çağırdı

Başkurdistan fail alsınov Mektup