Başkurt Milliyetçileri Rusya'ya Karşı Silahlanıyor: Hedef İstiklal

TAKİP ET

Başkurdistan'daki Türk milliyetçileri, Rusya'ya karşı silahlanmaya başladı. Silahlanan Başkurtların hedefi, tam istiklal.

Euromaidan Press'in haberine göre Başkurt soydaşlarımız Rus esaretine karşı başkaldırıyor. Rusya'ya karşı silahlanmaya başlayan Başkurtlar, yeraltı hareketlerine girişti.

"Başkurt Direniş Komitası" adı verilen silahlı örgütün, 24 Eylül'de seferberlik kararının duyurulmasından iki gün sonra Salavat kentindeki Rusya devlet binalarına bombalı saldırıyı düzenlediği ortaya çıktı.

Salavat kentindeki saldırıdan sonra çıkan yangın

Arka Arkaya Saldırılar

Ayrıca 3 Ekim'de de Salavat şehrindeki Rusya Federasyonu Komünist Partisi binasına saldırı düzenlenmişti. Bu saldırının arkasında da Başkurt Direniş Komitası'nın olduğu öğrenildi.

Saldırının ardından Komünist Parti ofisinde yangın çıktı.

6 Ekim'de Başkurt başkenti Ufa'ya 65 kilometre mesafedeki Arkhangelsk ilçesinde bulunan askeri komiserliğe de ateş açıldı. 

Bağımsız Başkurdistan Cumhuriyeti İçin...

Saldırılara ilişkin Başkurdistan'da hiçbir tutuklama yapılmadığı belirtiliyor. 

Başkurt Direniş Komitası savaşçısı

Başkurt Direniş Komitası, bağımsız Başkurdistan Cumhuriyeti'nin kurulması ve Başkurtların özgürlüğü için mücadele edecek.

Ufa yönetiminde daha önce görev almış olan Abbas Gallyamov, Başkurt Direniş Komitası'nın yerel iş adamlarından finansal destek gördüklerini öne sürdü.

Ağustos 2020'de Kuşdağı'nda (Kushtau) Başkurtlar tarafından düzenlenen protesto

başkurt milliyetçileri rusya karşı silahlanıyor hedef istiklal başkurdistan direniş komitası