Başkurtlar, Rus İşgaline Karşı Çıkan Fail Alsınov'un Yargılanmasını Protesto Etti

TAKİP ET

Rusya işgali altındaki Başkurdistan Cumhuriyeti'nde adliye binası önünde toplanan beş binden fazla kişi, Fail Alsınov'un Başkurt dilini ve kültürünü savunma suçundan yargılanmasına yönelik protesto gösterisi yapıyor.

Rusya işgali altındaki Başkurdistan Cumhuriyeti'nde adliye binası önünde toplanan beş binden fazla kişi, Fail Alsınov'un Başkurt dilini ve kültürünü savunma suçundan yargılanmasına yönelik protesto gösterisi yapıyor. Soğuğa rağmen protesto için toplanan binlerce kişinin “Özgürlük” diye bağırarak gösteri yapması kameralara yansıdı.

Alsınov ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline de karşı çıkmıştı. 

İşgalci Rusya tarafından yasaklanan Başkurt Halk Örgütünün eski lideri Fail Alsınov, 24 Eylül 2022 tarihinde Putin'in Ukrayna'ya seferberlik kararına tepki göstermişti. Fail Alsınov yaptığı çağrıda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Başkurt delikanlılarına bir çağrı! Putin'in konuşmasının ardından ülkenin dört bir yanında hareketlilik başladı. Birçok erkek ve aileleri arayıp tavsiye istiyor. Bu gerçekten çok zor bir durum. En iyi, en güçlü, en zeki Başkurt delikanlıları ateş altına alınıyor. Bu Başkurt halkına karşı bir soykırımdır!
...
Çocuklar kendinize dikkat edin! Başkurt topraklarının, Başkurt ülkesinin Başkurt geleceğinin size ihtiyacı var! Hepinize iyi günler! Evinize ve ülkenize barış! Ebeveynler çocuklarının acısını asla görmek zorunda kalmasınlar! Aileler dolu olsun!"

 

başkurtlar rusya fail alsınov protesto