Başörtülü Akademisyene Saldıran Eray Çakın İçin İstenen Ceza Belli Oldu

TAKİP ET

Başörtüsü taktığı için akademisyen Neşe Nur Akkaya'ya saldıran Eray Çakın'ın 6 yıl 9 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul'un Şişli ilçesinde bir parkta oturan akademisyen Neşe Nur Akkaya, başörtülü olduğu için Eray Çakın isimli kişinin saldırısına uğradı. Saldırgan Eray Çakın hakkında, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik ve aşağılama' ile 'silahla kasten yaralama' suçlarından 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Çakın'ın "Ben sizden rahatsız oluyorum. Gaziosmanpaşa'ya gidin. Burada yaşayamazsınız. Buradan gidin" şeklinde bağırdığı belirtildi.

İddianamede Çakın'ın Neşe Nur Akkaya'nın yüzüne birden fazla kez vurduğu, başörtüsünden çektiği ve yere düşürdüğü belirtildi. Akkaya'nın yüz bölgesinde, boynunda elinde ve ayak bölgesinde morluklar oluştuğu ifade edildi.

Şüpheli Eray Çakın kendisi hakkındaki suçlamaları reddederek Akkaya'ya saldırmadığını, yalnızca uyarıda bulunduğunu öne sürdü.

İddianamede, şüpheli Çakın'ın 'silahla kasten yaralama' ve 2 kişiye karşı 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından 1 yıl 9 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. İddianame İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gönderildi.

istanbul şişli başörtülü akademisyen saldırı neşe nur akkaya eray çakın