Başörtülü Kadınlara Hakaret Ettiği İddiasıyla Yargılanan Deniz Çakır Beraat Etti

TAKİP ET

Bir kafede otururken yan masadaki başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddiasıyla "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçundan yargılanan Deniz Çakır, beraat etti.

Ünlü oyuncu Deniz Çakır hakkında 30 Aralık 2018 tarihinde İstanbul Beşiktaş'taki bir kafede arkadaşlarıyla oturduğu sırada yan masadaki başörtülü kadınların fotoğraflarını çektiği ve hakaret ettiği iddiasıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan dava açılmıştı.

İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında Deniz Çakır'ı avukatı temsil etti. Duruşmada müştekiler ile taraf avukatları da hazır bulundu.

Müşteki avukatı, duruşmada yaptığı beyanda "Bize göre suçun yasal unsurları oluşmuştur. Müvekkillere, giyim kuşamları sebebiyle, ülkeyi terk etmeleri sözleri sarf edilmiştir. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bu Suçlama Siyasidir

Deniz Çakır'ın avukatı ise yaptığı savunmada "Şikayetçiler, beyanlarında aslında olayın bir fotoğraf çekme meselesinden başladığını ifade etmektedir. Bu konuda özel hayatın gizliliğini ihlalden soruşturma başlatılmıştır. Hem çekildiği iddia edilen makina hem müvekkilin telefonu incelenmiştir. Müştekilere ait fotoğrafların bulunmadığı bilirkişi raporuyla sabittir. Bu suçlama, müvekkilimin kişiliği nedeniyle olmuştur. Siyasi bir suçlamadır. Kastidir" dedi.

Mahkeme kararını açıklayarak Deniz Çakır'ın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını gerekçe göstererek beraatine hükmetti.

deniz çakır beraat karar mahkeme avukat savunma suçlama iddiası başörtülü kadınlara kafede istanbul beşiktaş