Başörtüsü Teklifi Meclis'e Geliyor

TAKİP ET

AKP, başörtüsü konusunda hazırladığı anayasa teklifini bugün Meclis'e sunmaya hazırlanıyor.

AKP iktidarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündemde hiç yokken yaptığı başörtüsü çıkışından sonra hazırladığı anayasa teklifini bugün Meclis'e sunacak. 

Teklif, Pazartesi günü AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında ele alındı.

Teklifle anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörülüyor. Buna göre "din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, o düzenleme ile hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını söylemişti.

Teklif ile "aile ve gençlik" haklarını düzenleyen anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına "kadın ve erkek" ifadelelerinin eklenmesi öngörülüyor.

Teklifin ayrıntılarını, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında açıklaması bekleniyor.

Anayasa değişiklik teklifi başkanlığa sunulduktan sonra Anayasa Komisyonu’na gönderilecek. Buradaki görüşmelerin sonrasında Genel Kurul’a gelecek.

Anayasa değişikliği olduğu için 2 tur üzerinden görüşmeler yapılacak. En az 360 milletvekilinin oyunu alırsa referanduma gidecek, 400 miletvekilinin onay vermesi durumunda referanduma gerek duyulmadan kabul edilmiş olacak.

 

başörtüsü akp başörtüsü teklifi kılıçdaroğlu anayasa değişikliği