Başsavcılık, Fincancı ve TTB Merkez Konsey Üyelerinin Görevlerine Son Verilmesini İstedi

TAKİP ET

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Kürtçü terör örgütü propagandasıyla bilinen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi Başkanlığı üyelerinin görevlerine son verilmesi istemiyle davaname hazırladı.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, Kürtçü terör örgütü PKK/KCK'ya yakınlığıyla bilinen bir medya organında yaptığı açıklamada Türk ordusunun kimyasal silah kullandığını iddia etmişti.

NTV'nin haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülecek dava için Kürtçü terör örgütü PKK/KCK propagandasıyla bilinen Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve Merkez Konseyi Başkanlığı üyelerinin görevlerine son verilmesi istemiyle davaname hazırladı.

Türk Ordusu, Kürtçülerin 'Kimyasal Silah' Suçlamasını Yalanladı

Fincancı Hızlı Döndü, Fakat Sözleri Ortada

Gelen tepkilerin ardından Şebnem Korur Fincancı, "Sanki ben kimyasal kullanılmıştır demişim gibi haber yapıyorlar. Öyle bir şey demedim ben. Canlı yayında konuşuyorum. Hani diyorum ki bir kimyasal etkisi olabilir. 'Sinir sistemini etkileyen o istemsiz hareketler nedeniyle bunun araştırılması gerekir' diyorum" dedi.

Fakat Kürtçü terör örgütüne yakınlığıyla bilinen medya organında yaptığı açıklamada tam olarak şu cümleyi sarf etmişti:

"Görüntüleri daha önce de incelemiştim ve belli ki sinir sistemini doğrudan tutan toksik, kimyasal gazlardan biri kullanılmış durumda. Çok çeşitli kimyasal silahlar var. Her ne kadar bunları kullanmak yasak ise de bu yasaklanmış silahların çatışmalarda kullanıldığını görüyoruz."

başsavcılık Şebnem Korur Fincancı ttb türk tabipler birliği merkez konsey üyelerinin görevlerine son verilmesini istedi