Başsavcılık 'Siyasi Cinayetler' İddiası Hakkında Harekete Geçti

TAKİP ET

Başsavcılık, Kemal Kılıçdaroğlu ve Koray Aydın'ın "siyasi cinayetler" iddiaları hakkında harekete geçti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın "siyasi cinayet" iddialarına ilişkin resen soruşturma başlattığı bildirildi.

Ne Olmuştu?

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mersin ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamalarda "Eğer iş belli grupların ellerine silah alıp belli kişileri öldürme yoluna gitmezlerse bir gerilim olmaz. Umarım öyle bir tablo da Türkiye’de yaşanmaz. Siyasi cinayetler… Böyle kaygılarım var. Erdoğan 'Dur bakalım daha başınıza neler gelecek' dedi. Devletin bütün güçleri elinde olan bir insan bunu söylüyorsa, çok tehlikeli bir cümle. Yani ben önümüzdeki süreçte 'Durun bakalım, daha ben başınıza neler getireceğim' diyor. Açıkça tehdit ediyor" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasından kısa bir süre Sözcü'den Ruhat Mengü'ye konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Siyasi suikastlar yapılacağı konusunda bizim de aldığımız duyumlar var, eğer böyle bir planlama varsa başta ülkeyi yönetenler olmak üzere ileride bunun hesabını vermek zorunda kalır ağır bir bedel öderler, çok acı sonuçlar doğurur. Bunun mümkün olmadığını düşünüyorum" açıklamasını yapmıştı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada bu iddiaları "ahlaki olmayan bir tavır" olarak nitelemişti.

Başsavcılık Siyasi Cinayetler İddiası Hakkında Harekete Geçti