Bastığı Sahte Parayla Aldığı Sahte İçki Nedeniyle Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

Cemal Durdubaş adlı kişi bastığı sahte para ile satın aldığı sahte içki nedeniyle hayatını kaybetti.

Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, "Benjamin" adını verdikleri 20 ilde gerçekleştirilen operasyonla sahte döviz üreten ve satan bir çeteyi çökertti, operasyonda 96 şüpheliyi yakaladı.

Operasyonlarda baskın yapılan adreslerde sahte 1 milyon Türk lirası ele geçirilirken, örgütün 5 milyon lira değerinde sahte parayı Türk piyasasına sürdüğü belirlendi.

Gazeteci İlker Turak'ın haberine göre sosyal medya hesapları üzerinden haberleşerek liraya "halı" ve "kumaş", dolara ise "Benjamin" dediği belirlenen örgütün yöneticilerinden biri olan Cemal Durdubaş'ın 4 gün önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Durdubaş'ın sahte para ile aldığı sahte içki ile zehirlendiği ve bunun ardından kaldırıldığı hastanede sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadığı bildirildi.

Örgütün sahte paraları zincir market, benzinlik ve sosyal medya platformlarının satış bölümlerindeki ikinci el elektronik eşya satıcıları üzerinden, sahte dövizleri ise alışveriş merkezlerinin dövizle satış yapan giyim mağazaları üzerinden piyasaya sürdüğü kaydedildi.

Bastığı Sahte Parayla Aldığı Sahte İçki Nedeniyle Hayatını Kaybetti