Batı Trakya'da İskeçe Müftüsü Seçildi: Türkiye'den Tebrik ve Yunanistan'a Uyarı

TAKİP ET

Batı Trakya'daki Türkler yeni müftülerini belirlemek için seçime gitti. İskeçe camilerinde yapılan seçim sonucunda İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa oldu.

Batı Trakya Türkleri, Yunanistan’ın tüm engellemelerine karşı seçime gitti.

14 Temmuz 2022’de hayatını kaybeden İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin yerine yeni müftünün seçilmesi için yapılan seçimler sonucunda İskeçe seçilmiş müftüsü belli oldu.

İskeçe’de yapılan seçimler sonucunda İskeçe'nin yeni müftüsü Mustafa Trampa oldu.

Sonuçların ilan edilmesinden sonra, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tarafından Mustafa Trampa'ya cübbe ve sarık giydirildi. 

İskeçe Müftülüğünden yapılan açıklamada da şu ifadeler yer aldı:

"Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulunun İskeçe Müftülüğü seçimlerine ilişkin yaptığı açıklama neticesinde; İskeçe Müslüman Türklerinin yeni Müftüsü Mustafa Trampa’dır.

Müftü seçimi 83 Camide gerçekleştirilmiş olup, bu çerçevede soydaşlarımızca toplam 7 bin 320 oy kullanılmış ve bu oyların 4 bin 750’sini alan Mustafa Trampa yeni İskeçe Müftüsü olarak seçilmiş, görevine başlamıştır. "

Türkiye'den Tebrik ve Yunanistan'a Uyarı

 

 Dışişleri Bakanlığı'nın seçim sonucuna ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, yeni seçilen müftü Mustafa Trampa tebrik edilerek şu ifadelere yer verildi:

"Müftü Ahmet Mete’nin vefatının ardından, İskeçe’deki soydaşlarımız bugün, birlik ve beraberlik içinde yaptıkları seçimler sonucunda yeni müftülerini seçmişlerdir.

Yoğun katılım sağlandığını gördüğümüz seçimleri kazanan yeni İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’yı tebrik ediyor, Batı Trakya Türk Azınlığının (BTTA) hak ve özgürlüklerinin korunması ve ileri götürülmesine yönelik yapacağı çalışmalarda kendisine başarılar diliyoruz.

Seçimin, Azınlığın iradesini yansıtacak şekilde düzenlenmesi için tüm baskılara rağmen yoğun gayret gösteren BTTA Danışma Kurulu’nun çabalarını da takdirle karşılıyoruz.
Bu vesileyle, Yunanistan’ın BTTA’nın Lozan Barış Antlaşması başta olmak üzere uluslararası anlaşmalarla ve uluslararası insan hakları normlarıyla güvence altına alınan dinî hak ve özgürlüklerine ve bu çerçevede BTTA’nın iradesine saygı göstermesini bekliyoruz.

Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da, BTTA’nın hak ve özgürlüklerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz."

iskeçe müftüsü batı trakya batı trakya türkleri mustafa trampa batı trakya türk azınlığı danışma kurulu