Batman Vurgununda Adı Geçen 7 Kişi Memuriyetten Çıkarıldı

TAKİP ET

Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan 3 milyon liralık vurgun soruşturmasında 7 kişi memuriyetten çıkarıldı.

Batman İl Sağlık Müdürlüğü'nde yapılan teftişlerde 6 ayda 3 milyon liralık vurgun yapıldığını tespit eden Sağlık Bakanlığı müfettişleri durumu bildirmiş ve Bakanlık 69 memuru incelemeye almıştı. Ancak dosyanın zaman aşımına uğradığı söylenmiş, yolsuzluk yapan yöneticiler korunarak haklarında herhangi bir soruşturma başlatılmamıştı.

Olayın sosyal medyada duyulması ve meclis gündemine taşınmasının ardından  Batman Valiliği konu hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme neticesinde, 30 Mart 2019 tarihinde Batman Bölge Devlet Hastanesi mutemetlik biriminde usulsüzlük tespit edilip aynı tarihte Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

Suç duyurusunun ardından Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan müfettiş talep edildiği ve inceleme sonucunda, 2 maaş mutemedinin önce açığa alındığı, daha sonra memuriyetten uzaklaştırıldıkları ifade edilen açıklama metninde, "Batman İl Sağlık Müdürlüğü maaş ve döner sermaye mutemetliğinde de inceleme başlatılmış olup inceleme henüz sonuçlanmadan, Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından ilimizin de için bulunduğu 30'u aşkın ilde eş zamanlı olarak yapılan akıllı denetim kapsamında, mutemetlik iş ve işlemleri ile ilgili usulsüzlükler tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı. 

11 Personelden 7'si Görevden Alındı

Usulsüzlük sebebiyle oluşan kamu zararının 3 milyon 100 bin lirasından 1 milyon 567 bin 136 lirasının tahsil edildiği ve maaş mutemetliğindeki iş ve işlemleri yürütmekle görevli olan toplam 11 personelden 7’sinin yüksek disiplin kuruluna sevk edilerek devlet memurluğundan çıkarıldıkları belirtilen açıklama metni şu şekilde:

“Söz konusu tespit edilen usulsüzlük kapsamında, mutemetlerin yaptığı zimmete para geçirme işlemini, elektronik ortamda sahte ve hileli belge tanzim etmek suretiyle gerçekleştirdikleri tespit edilmiştir. Yöneticilerin imzasına sunulan tahakkuk evrakları ile imzalı banka listelerinin usulüne uygun olarak tanzim edildiği ancak imzalar atıldıktan sonra yöneticilerin kontrol alanının dışındaki bir alan olan dijital ortamda, mutemetlerce kasten söz konusu banka listelerinin değiştirilerek bankaya hileli listelerin gönderildiği müfettişlerce tespit edilmiştir. Teftiş Kurulu Başkanlığınca, adli, idari ve mali yönden işlem tesis edilmek üzere ilgili mercilere rapor gönderilmiştir.”

Açıklamanın devamında geriye kalan kamu zararının, söz konusu sorumlulardan tazmini kapsamında işlemlerin devam ettiği de söylenildi.

batman il sağlık müdürlüğü naaş yolsuzluk dolandırıcılık 7 personel memuriyetten çıkarıldı