Batuhan Çolak'ın Emniyet Sorgusu ve Mahkeme Tutanağı Ortaya Çıktı

TAKİP ET

Kamuoyunu kaçaklar ve sığınmacılar hakkında bilgilendirdiği için "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama -Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma '' suçlamasıyla tutuklanan Türk Milliyetçisi gazeteci Batuhan Çolak'ın emniyet sorgusu ve mahkeme tutanağı ortaya çıktı.

Sığınmacılar konusunda paylaşım yaptıkları için gözaltına alınan isimlerden aralarında Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak'ın ve Ajans Muhbir editörü Süha Çardaklı'nın olduğu 8 kişi tutuklanmıştı.

Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak Tutuklandı

Gazeteci Murat Ağırel, Batuhan Çolak'ın emniyet sorgusu ve mahkeme tutanağı kayıtlarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile ortaya çıkarttı. Çolak'ın nelerle suçlandığı, tutuklama gerekçesi, kendisine sorulan sorular ve hangi paylaşımlarının dosyaya girdiği gibi bilgilere ulaşım sağlandı.

Aykırı'nın Yaptığı ve Dosyaya Giren Haberler Farklı Gazetelerde de Yer Alıyor

Kaçakların, yabancı uyrukluların karıştığı olaylarla ilgili Aykırı Gazetesi tarafından yapılan ve Batuhan Çolak'ın dosyasına giren haberlerden bir kısmı Sabah, Hürriyet, DHA, İHA ve TRT gibi gazeteler ve haber ajanslarında da yer alıyor.

Emniyet Sorgusundaki 6. Soru

Batuhan Çolak'a sorulan 8 sorunun arasında en dikkat çekici olan soru, Türkiye'de bulunan yabancı uyruklular, sığınmacılar ve kaçakların, Türkiye'de karıştığı bireysel ve toplumsal olaylara ilişkin Çolak'a sorulan 6. soru.

''Yabancıların veya geçici sığınmada bulunan ülkemizin değişik noktalarında zaman zaman vatandaşlarla bireysel ve toplu şiddete varan olumsuz hadiselerle ilgili genel ifadenizi veriniz?''

Çolak'ın ise kendisine sorulan bu soruya, yaşanan toplumsal olaylarda herhangi bir etnik unsura, millete bakılmaksızın eşitlik ilkesi uyarınca yargılanması ve cezalandırılması gerektiği yönünde oluyor.

'Bu Durumda Diğer Haber Yapan Mecralar Neden Yargılanmıyor?'

Gazeteci Murat Ağırel, ortaya çıkarttığı emniyet sorgusu ve mahkeme kayıtlarından sonra ise yaptığı paylaşımın son kısmında Çolak ile aynı haberleri yapan diğer yayın organlarının neden yargılanmadığı sorusu oluyor.

''Suçlama Halkı kin ve Düşmanlığa tahrik,Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçlaması ise 10 dakika içinde bulunabilecek haber ajansları tarafından servis edilmiş,sosyal medyada Ulusal ve Yerel medya haber kanallarında yer almış haberlerin paylaşımı nasıl yanıltıcı bilgi ve düşmanlığa tahrik oluyor? 

Bu durumda diğer haber yapan mecralar neden yargılanmıyor?'' 

 

batuhan çolak tutuklu gazeteci Sığınmacı mülteci kaçak dha iha trt murağ ağırel emniyet sorgusu mahkeme tutanağı