Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı'dan Türk Milliyetçilerine Mesaj

TAKİP ET

Hukuksuz şekilde tutuklanan Türk milliyetçisi gazeteciler Batuhan Çolak ve Süha Çardaklı, kendilerine destek olan Türk milliyetçilerine mesaj gönderdi.

Aykırı'nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ve Ajans Muhbir'in editörü Süha Çardaklı, sığınmacılarla ilgili yaptıkları haberler nedeniyle hukuksuz bir şekilde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

TamgaTürk yazarı Bahadırhan Dinçaslan'ın çağrısı üzerine Türk milliyetçisi avukatlar Türk milliyetçisi gazetecileri ziyaret etmeye başladı. TamgaTürk Yayın Yönetmeni Semir Yapıcı'nın çağrısıyla da Türk milliyetçileri Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak için destek tivitleri attılar.

Atılan destek tivitlerinin çıktısı alındı ve Avukat Oğuzhan Metin tarafından cezaevindeki gazetecilere götürüldü. Çardaklı ve Çolak'ın bu tivitlere oldukça sevindiğini belirten Metin, mesajlarını da iletti. 

İki isim de Türk milliyetçilerine selam iletirken yalnız olmadıklarını hissettiklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

"Değerli arkadaşlar,

Bizler için attığınız destek mesajlarının bir kısmını okuma şansım oldu. Buraya girdiğim günden beri bu kadar iyi hissetmemiştim. Muhtemelen yüz yüze tanışmadık. Ama görüyorum ki milyonlarca kardeşim, akranım, büyüğüm varmış.

Sizlere ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. İnşallah buradan çıktığımızda hep beraber en güzel günlerde buluşacağız. 

İçeride çok ciddi tecrübeler ediniyorum. Gözaltına alındığımız günden bu yana görmediğimiz alakayı, dışarıda belki yolumuzu değiştireceğimiz mahkum arkadaşlardan gördük. Kıyafetlerini, yemeklerini, dertlerimizi paylaştılar. 

Bizlere bunları reva görenleri en başta Allah'a daha sonrasında yüce Türk milletinin vicdanına bırakıyorum. 

Kendimi "yalnız" sanırdım, değilmişim! Yüz binleriz, milyonlarız. 

Umuyorum ki bu karanlık günleri, en güzel yarınlarla aşacağız. 

Sizlere ayrı ayrı sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Sağ olun, var olun."

 

"Bahadır kardeşim,

Değerli desteğin, çaban, katkını hayatım boyunca unutmayacağım. Çok duygulandırdın, mutlu ettin. Sağ ol var ol. Sayenizde çok moral buluyorum. Beni merak etmeyin, en güzel günlerde buluşacağız. Herkese çok selamlar. 

Ercüment ağabey,

Mesajlarından birkaçını getirdi arkadaşlar. Sen çok güzel bir insansın. Tertemiz bir hava gibi geldin. Çok teşekkür ederim. 

Murat Ağırel ağabey, 

Süreci başından beri takip edip, bizleri yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim. Senin yazın sonrası kamuoyunda büyük bir destek gelmiş. Sağ olun, var olun. İnşallah güzel günlerde buluşacağız. 

İsmail Saymaz ağabey, 

Arkadaşlar anlattılar. İlk günden bu yana takip edip, kamuoyunu bilgilendiriyormuşsun. Varlığın güç veriyor. Uzundur görüşememiştik, inşallah çıkınca görüşeceğiz. Çok çok teşekkür ediyorum.

Batuhan Çolak

Sincan Kapalı Cezaevi"

batuhan çolak süha çardaklı gözaltı türk milliyetçilerine mesaj ismail saymaz murat ağırel