'Bay Kemal'in Tahtası' Serisinde Yeni Video: Gıdada Çok Büyük Devrim Geliyor

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, 'Bay Kemal'in Tahtası' serisinde tarım ve hayvancılık devrimini anlattı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yeni bir video paylaştı. Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal’in Tahtası” serisinde tarım ve hayvancılık devrimini anlattı.

‘Sisteme katılan ailelere 10 büyükbaş, 10 küçükbaş gebe hayvan hibe edilecek’

Kılıçdaroğlu, videoda şu ifadeleri kullandı:

“Bugün tarım ve hayvancılık devrimimizi anlatıyorum. Sisteme katılmak isteyen ailelere, 10 büyükbaş, 10 küçükbaş gebe hayvan hibe edilecek. 5 yılda 3 milyon 750 bin büyükbaş, 7,5 milyon da küçükbaş üreterek çiftçiye ücretsiz dağıtacağız. Hayvan varlığımızı her yıl yüzde 20 arttırarak hayvancılıkta büyük bir atılım gerçekleştireceğiz.”

‘Afyon, Konya, Erzurum’da tarım ve hayvancılık özel ekonomi bölgeleri kuracağız’

Kılıçdaroğlu, tarım ve hayvancılık alanında yapacakları yatırımları da sıraladı:

“Afyon, Konya, Erzurum’da tarım ve hayvancılık özel ekonomi bölgeleri kuracağız. Ayrıca Ordu ve Hatay’da hayvancılık ve tarım ürünleri ihtisas limanı kuracağız. Bu sayede hem üreticimizin hem de tüketicimizin yüzü gülecek.”

‘Çocuklarımız et yiyecek, sağlıkla büyüyecek’

Kılıçdaroğlu, gıda konusunun neden bu kadar önemli olduğunu da vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Neden gıda konusu bu kadar önemli? Çünkü çocuklarımızın beslenme hakkını savunmak için Hacer Foggo ile Et ve Süt Kurumu’na gitmiştik. Çünkü aç çocuklarla endüstriyel devrimi gerçekleştiremezsiniz. Çocuklarımız et yiyecek, sağlıkla büyüyecek. Etimiz, sütümüz ucuz ve bol olacak.”

kemal kılıçdaroğlu bay kemalin tahtası hayvancılık tarım gıda