Bayraktar İHA'larının Motorunu Üreten Şirket Türkiye'ye Satışlarını Askıya Aldı

TAKİP ET

Türkiye İHA'larının motorlarını üreten Kanadalı şirket 'kullanımı belirsiz olan ülkelere' satışlarını askıya aldıklarını duyurdu.

Daha önce Türkiye'nin Azerbaycan'a Karabağ'daki çatışmalarda kullanılmak maksatıyla İHA vermesi üzerine Kanada hükümeti Türkiye'yi uyarmıştı.

İHA motorları üreten Kanada merkezli Bombardier Recreational Products (BRP) adlı şirket, Rotax adlı fason üreticisi tarafından Bayraktar İHA'larında kullanılmak üzere motor satışı yapıldığını geçen hafta öğrendiklerini belirtti. Bu motorların Türk Bayraktar TB2 İHA'larında kullanıldığı anlaşıldı.

Şirketin başkan yardımcısı verdiği demeçte "Son günlerde ürettiğimiz parçaların askeri teknolojilerde kullanıldığı konusunda bilgilendirildik ve derhal konuya ilişkin bir soruşturma başlattık. Bu süre zarfında parçalarımızı nerede nasıl kullanıldığı belli olmayan ülkelere yaptığımız satışları askıya alıyoruz. Rotax tarafından üretilen tüm uçak motorlarımız tamamen sivil amaçlı üretilmiştir ve sadece sivil kullanım için sertifikalandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

 

bayraktar iha kanada fason askıya alındı siha