Bayraktar'ın Teknofest'inde Gösteri Yapacak Uçak Var, Yangını Söndürecek Uçak Yok

TAKİP ET

Gerekli uçaklara sahip olmadığı iddia edilen THK uçaklarının Selçuk Bayraktar'ın düzenlediği Teknofest'te yangın söndürme uçaklarının gösteri uçuşu yaptığı ortaya çıktı.

Vatandaşların yangınlara havadan müdahale edilmemesine itiraz etmesi üzerine açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "THK ile problemimiz yok, olmaz da. Elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek kapasitede değil. Türkiye'nin coğrafyasına göre helikopter seçildi. THK'nın uçakları uçabilecek kapasitede değil, hala antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma uçakları kullanalım tarzı açıklamalar yapılıyor. Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz" demişti.

AKP'li Cumhurbaşkanı ise konuya ilişkin olarak "THK'nın uçakları varmış falan. Bunu neye göre söyleyebiliyorsunuz. THK'nın elinde kullanılabilecek uçak yok. Biz 45 helikopterle çalışıyoruz. Bunların yanında bugün itibarıyla uçak sayımız 5-6'ya çıkmış durumda. Rusya ve Ukrayna'dan aldığımız uçaklar var" demiş, CHP Genel Başkanı bu açıklamalara "'Envanterinde yok', ne demek 'envanterinde yok'? Var efendim. Ben görüştüm. Ama şu an uçak kalksın müdahale etsin dediğiniz zaman pilot yok. Bir yıllık ihale olur mu? Sırf Türk Hava Kurumu ihaleye girmesin diye ihale şartlarını değiştirdiler. Erdoğan'ın bundan haberi var mı?

Ya biz kendi ormanımızdaki yangını söndürmek için dışardan ihaleyle uçak mı alacağız Allah aşkına ya? Ya bu ülke kendi uçağını yapıyor diye övünüyor değil mi? Denizden suyu alacak buraya dökecek. Bunlar çok komplike uçaklar değil. Var. Envanterde var. Şu anda hala var, bekliyor. Biliyorum. Ama Erdoğan bilmez. Çünkü Erdoğan devleti yönetmiyor. Devletin ne olduğunu bilmiyor, sadece sarayı biliyor, sarayın etrafını biliyor" diyerek cevap vermişti.

THK Uçaklarının Bayraktar'ın Teknofest'inde Gösteri Yaptığı Ortaya Çıktı

Anadolu Ajansı'nın da haberini yaptığı olayda, Türk Hava Kurumu'na bağlı "Ateş Kuşu" adı verilen CL-215 modeli uçağın Selçuk Bayraktar tarafından 20 Eylül 2019'da düzenlenen Teknofest'te gösteri uçuşu yaptığı ortaya çıktı.

Bayraktar'ın Teknofest'inde Gösteri Yapacak Uçak Var Yangını Söndürecek Uçak Yok