Bayraktar'la Röportaj Yapan Gazeteci: "Metni Gönderdim 'Yayımlayabilirsin' dedi"

TAKİP ET

17-25 Aralık operasyonuna dair eski bakan Erdoğan Bayraktar ile itiraf niteliğindeki söyleşiyi yapan Altan Sancar anlattı: "Ses kaydı vardı ama yine de metni kendisine gönderdim. 'Yayımlayabilirsin' dedi."

 17-25 Aralık rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak  "Dosyada benimle ilgili bilgilerin hepsi doğrudur" diyerek  itiraf niteliğinde açıklamalarda bulunan eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın konuştuğu gazeteci Altan Sancar, RS FM'deki Atilla Güner ile Akşam Postası programına katıldı. Söyleşinin perde arkasını anlatan Altan Sancar,  "Ses kaydı var ama kendimi güvenceye almam gerektiğini düşündüm bu yüzden Erdoğan Bayraktar'a haberin deşifresini gönderdim, kendisi okudu. Bu söyleşinin yayınlanacağı mecraları da aktardım. 15 dakika sonra bana döndü ve 'Benim söylediklerimdir, herhangi bir değiştirme yoktur, yayımlayabilirsin' dedi' ifadelerini kullandı.

Sancar şöyle konuştu: "Ben kerpetenle ağzından kelimeler alabilir miyim diye umuyordum ama 'Beni attılar’' cümlesini kurdu. 'A'dan Z'ye doğrudur' konusunda daha ben sormadan Erdoğan Bey anlatmaya başladı. Ben kendisine 'Bunları yazabilir miyim?' dedim ve Erdoğan Bey de, 'Değiştirmeyeceksen, çarpıtmayacaksan yaz, çarpıtmazsan Allah razı olsun, çarpıtırsın da diyebileceğim bir şey yok" dedi.

Sancar,  "Erdoğan Bey röportaj sonrasında attığı tweette aslında yalanlamıyor. Benimle olan sohbetinden ben şunu anlıyorum; 'Evet o tapeler var, benimle ilgili kısmı doğrudur.' Anladığım kadarıyla Erdoğan Bey, 'hırsızlık, rüşvet' suçlamasıyla yaşamak istemiyor, aklanmak istiyor" diye konuştu.

bakan yolsuzluk açıklama onay erdoğan bayraktar rüşvet hırsızlık