Bayraktaroğlu'na 'Cumhurbaşkanına Hakaret' Soruşturması

TAKİP ET

Memduh Bayraktaroğlu'na "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle soruşturma açıldı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu'nun ve Muğla 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nden tebligat aldığını açıklayan Memduh Bayraktaroğlu, Korkusuz'daki köşesinden kendisi hakkında "Cumhurbaşkanı'na hakaret" gerekçesiyle  soruşturma başlatıldığını duyurdu.

"Nasıl hakaret etmişim peki?.. 'Erdoğan’ın konuşmaları beni eğlendiriyor…' demişim… 'Erdoğan eğlenirken kafayı üşüttü (Videoda havanın gerçekten soğuk olduğunu, şapkasız sokağa çıkmaması gerektiğini de hatırlatmışım…)' demişim…" diyen Bayraktaroğlu yazısında "Hatırlayacaksınız… Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Erdoğan, Rusya’ya gitmişti ve ziyaret sürecinde Putin’le dondurma yemişlerdi… Erdoğan kaşık isteyince, Rusya Devlet Başkanı, 'Bizim geleneğimizde dondurma yalayarak yenilir' demişti… Ben bu haberi takipçilerimle paylaştıktan sonra, 'Erdoğan dondurmayı kaşıklayarak değil yalayarak yedi…' demişim. 'Demişim' diyorum çünkü öyle bir konuşma yaptığımı hatırlamıyorum…" ifadelerini kullandı.

İddianamede geçen ifadeleri "Şüphelinin konuşma sırasında 'kaşıklayarak' ve 'yalıyarak' kelimelerine 'kaşıkla-yarak' ve 'yala-yarak' şeklinde vurgulama yaptığı, videonun kaldırılmış olması nedeniyle bir örneğinin temin edilemediği…" ifadeleriyle aktaran Bayraktaroğlu, "Delil yok… Tanık yok… Ama… Şikâyetçi Cumhurbaşkanı olduğu için: Savcının kanaatine göre “suçluyum…" dedi.

Bayraktaroğlu'nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

memduh Bayraktaroğlu'na