Bayramda Havalar Güzel

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ramazan Bayramı boyunca yurt genelinde hava durumunun nasıl olacağı yönündeki raporunu yayımladı.

Bayram boyunca İstanbul, İzmir ve başkent Ankara'da yağış beklenmediğinin belirtildiği açıklamada, ortalama hava sıcaklıklarının da 25 ila 31 derece arasında değişmesinin beklendiği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nn açıklamasında, "Ankara'da hava sıcaklığının 25-31 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklığının 23-28 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor. İzmir'de hava sıcaklığının 26-30 C derece civarında olacağı tahmin ediliyor" denilirken Trakya ile Van-Hakkari civarında da yağış beklendiği belirtildi.

Kurum'un açıklamasında, "Arefe günü ve Ramazan Bayramı süresince hava durumu; perşembe günü Van ve Hakkari çevrelerinin, cuma günü ise Edirne, Kırklareli, Van ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yurdun batı kesimlerinde mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenirken kuzey, iç ve doğu bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" denilirken, Arefe gününde (Çarşamba) yurdun kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, geri kalan kesimlerinde ise havanın ise az bulutlu ve açık olacağı belirtildi.

Bayramın ilk günü ise (Perşembe) yurdun doğu ve kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu olacağı, Van-Hakkari hattında gök gürültülü sağanak yağış görüleceği ve yurdun kalan kısımlarında havanın az bulutlu ve açık olacağı bildirildi.

Bayramda Havalar Güzel