BBP'den Gazetecilere Skandal Teklif: Haber Karşılığı Para!

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatı, basın toplantısına katılan gazetecilere 1.500-5 bin TL arası para ödemesi yapacağını duyurdu. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, 'Ahlaksızlığı tiksinti ile kınıyoruz' dedi.

Antalya’da Büyük Birlik Partisi (BBP) Kepez İlçe Teşkilatı’nın yerel gazetecilerle düzenleyeceği basın toplantısı öncesinde skandal bir e-posta gönderdiği ortaya çıktı. E-postada, BBP’nin etkinliklerine katılması durumunda gazetecilere haber karşılığı para teklif edildiği belirtildi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner, bu durumu “gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan ve gazetecileri satın alabileceğini sanan yaklaşım” olarak nitelendirerek şiddetle kınadı.

BBP Kepez İlçe Teşkilatı, 10 Nisan 2023 saat 16.43’te, Antalya yerel basınına “Basın Toplantısına Davet” konulu bir e-posta gönderdi. Gönderilen e-postada basın mensuplarının, BBP’nin etkinliklerine katılması durumunda kendilerine para ödemesi yapılacağı açıkça belirtildi. Gönderilen e-postada şu ifadeler yer aldı:

"Basın mensubu arkadaşların dikkatine, Büyük Birlik Partisi Kepez İlçe Başkanı, ilçe teşkilatı ve üyeleri olarak güvenlik tedbirleri altında 11 Nisan 2023’te saat 14:00’te Antalya Akdeniz Sanayi Sitesi Düğün Salonunda basın toplantısı düzenlenecektir. Sizleri aramızda görmek isteriz. Katılım sağlayan basın kuruluşlarına belirtilen miktarlar ödenecektir.

Yerel gazetelere 1500 lira, yerel TV kanallarına 2 bin 500 lira, ulusal TV ve gazetelere 5 bin lira."

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden Kınama

Bu teklifin kamuoyuna yansıması üzerine Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şube Başkanı Erdem Güner bir açıklama yaptı. Güner, “Gerçeklerin üzerini örtmeye odaklanan ve gazetecileri satın alabileceğini sanan yaklaşımlar, toplumsal hayatın her kademesinde benzer erozyonlar yarattı. Ama buna her defasında karşı çıkacağız. Sergilenen ahlaksızlığı tiksinti ile kınıyoruz” dedi.

Güner ayrıca, bu tür teklifleri kabul eden gazetecilerin de meslek etiğine aykırı davrandığını ve meslektaşlarına zarar verdiğini söyledi. Güner, “Gazetecilik onurlu bir meslektir ve hiçbir siyasi partinin ya da çıkar grubunun arka bahçesi değildir. Haber yapmak için para almak ya da vermek kabul edilemez bir durumdur. Bu tür davranışlar hem mesleğimizin hem de toplumun vicdanını yaralar” diye konuştu. 

bbp büyük birlik partisi kepez gazeteci para