BBP Genel Başkanı Destici: Demirtaş Bile Gezi'yi Savunmazken Akşener'in Savunmasına Hayret Ettim

TAKİP ET

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Gezi'yi savunmasına şaşırdı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün TBMM'deki Grup Toplantısında Gezi Parkı Davasında verilen kararları sert bir dille eleştirdi.

Akşener'in konuşması sonrasında Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici TBMM'de gündemi değerlendirdi.

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Gezi Parkı olaylarına ilişkin 'Hükümeti devirecek bir halk hareketiydi.' sözünü anımsatan Destici, "Sayın Akşener'in grup toplantısını izledim, hayret ettim. Milliyetçi olduğunu iddia eden bir siyasi partinin genel başkanı buna nasıl sahip çıkabilir?" dedi.

Destici şu ifadeleri kullandı:

Yalnızca mahkeme sonrası fotoğraf bile milliyetçi bir partinin tavrını ortaya koyması açısından yeterli. Bir tarafta CHP ve yanına aldığı PKK'nın, DHKP-C'nin siyasi uzantıları, TİKKO'cular, FETÖ'cüler, ne kadar terör örgütü varsa onlarla birlikte Gezi'yi savunuyor, açıklama yapıyor ve diğer tarafta Sayın Akşener de buna sahip çıkıyor, bunu savunuyor. Neredeyse milli bir mesele olarak görecek.

Bunu Türk-İslam ülküsüne, ülkücü harekete, Türk milliyetçiliğine, Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya gönül veren tüm vatansever vatandaşlarımızın vicdanına havale ediyorum.' dedi.

bbp mustafa destici selahattin demirtaş gezi gezi eylemi gezi parkı türk milliyetçiliği