BBP Genel Başkanı Destici: Hüda-Par İle Yeke Yek İttifak Kurmam

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nı destekleyen Hüda-Par hakkında açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Cumhur İttifakı'nı destekleyen ve AKP listelerinden TBMM’ye girmesi beklenen Hüda-Par hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk canlı yayınında Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtlayan Destici, “Pek çok noktada aynı fikirde değilim. Ben yeke yek Hüda-Par ile ittifak kurmam” derken partinin genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile sahip oldukları ortak görüşlerden bahsetti.

HÜDAPAR'ın söylemlerini doğru bulmadığını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"HÜDAPAR'la ben aynı fikirde değilim pek çok noktada. Hüda-Par'ın Genel Başkanı Zekeriya Bey, biz bunları söyledikten sonra çıktı dedi ki, 'Bizim devletin varlığıyla bir problemimiz yok. Bizim ülkenin birliğiyle, üniter yapısıyla ilgili bir problemimiz yok. Bizim milletin birliğiyle ilgili bir problemimiz yok.' Terörü lanetlediğini söyledi.

Şimdi bu cümlelerin aynısını HDP Eş Genel Başkanları kursunlar. Ben onlarla da gidip tokalaşayım. Parti tüzüğüne karşıyım. Söylemlerini doğru bulmuyorum. Ama bunları söyleyebilir mi? Söyleyebilir. Fakat daha sonra Zekeriya Bey'in açıklamaları devletin varlığı, ülkenin bütünlüğü, üniter yapısı, bayrağımız, İstiklal Marşımız, milletin birliği noktasında hiçbir farklı düşünceleri olmadığını ve bunların tamamını desteklediklerini, bunların yanında durduklarını söyledi.”

"Hüda-Par'la İttifak Kurmam"

HÜDA PAR'ın parti programındaki bazı vaatlerine katılmıyorum ve onların tam karşısındayım. Ben Büyük Birlik Partisi olarak yeke yek Hüda-Par'la ittifak kurmam. Şu andaki haliyle Hüda-Par eşittir HDP değildir. Çünkü HDP aktif bir terör örgütünün şu anda partisidir. Bunu kınamıyorlar. HDP'nin üstünü HDP'yle iş birliklerinin üstünü örtmek için ne yapıyorlar? Hüda-Par'ı gösteriyorlar.”

hüda-par cumhur ittifakı bbp genel başkanı mustafa destici