BBP Genel Başkanı Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın İstifa Etmesini İstedi

TAKİP ET

Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi'nin Genel Başkanı Mustafa Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifa etmesini istedi.

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından Kızılay'ın AHBAP'a çadır sattığı ortaya çıkmış ve bu nedenle Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın istifası istenmişti. 

İstifası istenen Kınık, bu yönde bir karar almayacağını belirtmiş ve satışın normal bir durum olduğunu iddia etmişti.

Kınık'a tepki olarak vatandaşların Kızılay'a kan vermeyi durdurması Türkiye'deki kan stokunun azalmasına neden oldu. 

Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürü: 3 Günlük Kan Stokumuz Kaldı

Halkı Kızılay'dan Soğutan Kerem Kınık İstifa Etmemekte Kararlı: Ameliyatlar Ertelenmeye Başlandı İddiası

Kan stoklarındaki azalma nedeniyle ameliyatların ertelendiğine ilişkin bir haberi alıntılayan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Kızılay Başkanı, kan bağışı başta olmak üzere tüm bağışların önünde bir bariyer vazifesi gördüğünü, kurumsal yapıya zarar verdiğini, on binlerce çalışanın emeğine yazık ettiğini idrak ederek sorumluluğunun gereğini yerine getirmeli ve görevi ehline bırakmalıdır." dedi.

Vatandaşlara da seslenen Destici, "Vatandaşlarımıza çağrımız ise pireye kızıp yorganı yakmayalım. Sağlığı müsait olan insanlarımız mutlaka Kızılay'ın Kan Bağışı yapılan merkezlerine ve noktalarına giderek kan bağışı yapmalı ve hiçbir hastamız kan bulunamadığı için mazallah hayatını kaybetmemelidir." ifadelerini kullandı. 

 

bbp mustafa destici kerem kınık cumhur ittifakı kan stoku kan