BBP Genel Başkanı Destici: Mültecilerin Türkiye'ye Ekonomik Faturası Yok

TAKİP ET

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, mültecilerin Türkiye'ye ekonomik bir faturasının olmadığını iddia etti.

Konuk olduğu televizyon programında Türkiye'nin mülteci sorunu hakkında değerlendirmelerde bulunan BBP lideri Mustafa Destici, "Konya'da ekonomi profesörleriyle sahura kadar konuştuk. Mültecilerin Türkiye'ye ekonomik bir faturası yok" ifadelerini kullandı.

Destici, "Çok yanlış bir algı oluşturuluyor. Mültecilerin Türkiye'ye ekonomik bir faturası yok. Konya'da ekonomi profesörleriyle sahura kadar konuştuk, değerlendirdik. Orada da söylendi, bunun ekonomik olarak Türkiye'ye bir faturası yok ancak kriz çıkarmak isteyenler bunları daha sonra koz olarak kullanılabilir" dedi.


"Bu Yönetim Döneminde Kimse Bunu Başaramaz"


Mültecilerin bir çatışma için kullanılabileceğini ileri süren Destici, "Bir taraftan göçmenler üzerinden Suriye Arap milliyetçiliği yükseltilirken, diğer taraftan bizim Türk milliyetçiliği ile hiç alakası olmayan şovanist dalga yükseltiliyor. Sonra da bunların sokakta çatıştırılması planlanıyor olabilir. Bu Türkiye için ileride bir tehdittir. Bugünkü yönetim buna müsaade etmez, etmemiştir. Bu yönetim döneminde bunu kimse başaramaz" şeklinde konuştu.

büyük birlik partisi mustafa destici mülteciler ekonomik faturası çatışma