BBP'li Akdoğan: Bir Velet Öldü Diye Cemaatleri mi Kapatacağız?

TAKİP ET

BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan, "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız" dedi.

Ailesinin zoruyla kaldığı illegal cemaat yurdunda maruz kaldığı dini dayatmalara ve psikolojik baskılara dayanamayarak yaşamına son veren Enes Kara'ya ilişkin siyasi partilerden farklı tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhur İttifakı'nın bir parçası olan BBP'nin kurucuları arasında bulunan ve halihazırda MKYK Üyesi olarak görev yapan Ahmet Namık Akdoğan, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir araya geldiği yerel basın mensuplarına "Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız? O zaman ÇYDD, Lions Kulübü gibi yerler de kapatılsın" dedi.

Rezaleti yayımlayan gazeteci Merve Demir'e gelen bir tepkiye gazeteci Nevin Bulut Atak, sosyal medya hesabından "Bir gazeteci şahit olmadığı, görmediği, duymadığı bir şeyi yazar mı sizce?" diye cevap verdi.

Buna cevap veren Ahmet Namık Akdoğan, "Kardeşim ben bunun latife olduğunu orada bulunan 13 gazeteci arkadaşın huzurunda söyledim ondan sonra da evladımızın intiharına üzüldüğümü kendine uygun olmayan bir yurtta kalmaması gerektiğini ifade ettim. Etmedim mi?" dedi.

Nevin Bulut Atak ise buna cevaben "Şöyle oldu, siz orada yazan cümlelerin hepsini söylediniz, biz de şok olduk tabi, cemaatler gerekli dediniz, gayet ciddi deizmden bahsederken de evet gençlere yazık oluyor bu çocuk dini öğrenememiş eğitiminde de pek başarılı olamamış belli ki bundan bunalıma girmiş dediniz" ifadelerini kullandı.

ahmet namık akdoğan bbp mustafa destici enes kara bir velet öldü diye