BBP Lideri Destici: HÜDA PAR Cumhur İttifakı'nda Değildir, AKP Listelerinden Seçime Giren Bir Partidir

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR yöneticilerinin 'terör örgütü Hizbullah' ile ilgili sözlerine ilişkin konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR yöneticilerinin ‘terör örgütü Hizbullah’ ile ilgili sözlerine ilişkin konuştu. Destici, Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı’na dahil olmadığını ve sadece AKP listelerinden seçime girdiğini belirtti.

Destici, tv100’de yayınlanan Memleket programında Talat Atilla ve Tamer Korkmaz’ın sorularını yanıtladı. Destici’nin gündeme ilişkin değerlendirmeleri arasında Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR ile ilgili sözleri dikkat çekti.

Destici, Kürtçü-Şeriatçı HÜDA PAR sözcülerinden bazılarının ‘Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyoruz’ demesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti. Destici, “HÜDA PAR yöneticilerinin ‘Terörü kabul etmiyoruz’ derken Hizbullah’ın da terör eylemlerini reddettiğini söylemesi gerekir” dedi.

"HÜDA PAR, Cumhur İttifakı içerisinde değildir"

Destici, ayrıca HÜDA PAR’ın Cumhur İttifakı içinde yer almadığını vurguladı. Destici, “HÜDA PAR, Cumhur İttifakı’nda değildir. Sadece Cumhur İttifakı’nda yer alan partilerimizin listelerinden birkaç isim aday gösterilmiştir” diye konuştu.

Destici, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılma kararıyla ilgili de kendisinin dahil olup olmadığı sorusuna ise “Ben bu konuda bilgilendirilmedim” şeklinde cevap verdi.

bbp büyük birlik partisi mustafa destici hüda par hüdapar cumhur ittifakı akp