BBP'den Ters Kelepçe İçin İlk Açıklama Geldi: Olay Bağlamından Koparıldı

TAKİP ET

Hükümeti eleştirdiği için ters kelepçe ile gözaltına alından BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü hakkında partiden ilk açıklama geldi.

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nden hükümeti eleştirdiği için ters kelepçe ile gözaltına alınan BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü ile ilgili yapılan açıklamada, Yümlü'nün gözaltı nedeninin bambaşka olduğu iddia edildi.

"Bu gözaltı hadisesi, yukarıda bahsettiğimiz konuyla hiç bir ilgisi olmayan bir sebeple, (pandemi süreci uygulamaları) polis memurlarının yetkilerini ve kanunlarla çizilmiş görev tanımlarını fazlasıyla aşan, hiçbir şekilde kabul etmediğimiz, reddettiğimiz bir şekilde uygulanmasıyla kamuoyunun gündemine düşmüştür." denilen açıklamada, "Fatma hanımın olay sürecinde partideki görevini ve parti kimliğini paylaşmamış olması da mazeret olarak kabul edilemez.

Hanımefendi kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, sürecin genel başkan, genel merkez, il bakanlığı düzeyinde takipçisi olduğumuzun ve bu hadisenin içinde olan kamu görevlileri ile ilgili her türlü yasal takibatın takipçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Ne Olmuştu?

BBP Ordu İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü konuk olduğu bir YouTube kanalı programında "Maalesef 15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar.

Muhalefet niye vardır? İktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Hiç bir siyasi partinin başkanı da ecelim gelmeden beni öldüremez.

AK Parti genel başkanından korktukları kadar Allah’tan korkmuyorlar bu insanlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AK Parti genel başkanının dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti genel başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır.

Bu kadar korku niye kardeşim? Bu halkın vebalini taşıyamazsın. Ben merak ediyorum bu kadar mı adaletsizlik olur? Birini sorgulayın. Bugün İçişleri Bakanı, Sedat Peker tarafından suçlanıyor. Yapmamış da olabilir, Sedat Peker’in anlattıkları doğru da olmamış olabilir. Daha öncekilerde yapmadınız bugün İçişleri Bakanı’nda da yapmayacaksınız.

Lütfen adalete teslim edin, adalete müdahale etmeyin. Şu an bütün savcı, hakim, vali, kaymakam ayırmaksızın amir olarak söylüyorum, Allah şahit, sürgün korkusuna konuşamadıklarını düşünüyorum. Bu benim düşünce ve fikirlerim. Konuşamıyorlar adalet de yerini bulamıyor. Bir suskunluk var. Sizin korktuğunuz insan, bir vatandaş. Ama lütfen Allah korkusu öne geçsin.

Bir bakıyorsunuz biri pudra şekerinden bahsediyor, bakıyorsunuz bakanla fotoğrafı var. Biri dolandırıp gitti, onun da bakanla fotoğrafı var. Bir bakıyorsunuz Sedat Peker’in anlattıkları var, onlarda çıkıp gidiyorlar. Ne oluyoruz? Zamanında, 2002’de milletvekili arabaları lükstür diyen cumhurbaşkanı, başbakan. Evlerini satan başbakan. Ne oldu başbakan bugün? Ne değişti o günden bu güne?" demiş, sonrasında ise ters kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı.

BBP'den Ters Kelepçe İçin İlk Açıklama Geldi Olay Bağlamından Koparıldı