BDDK 5 Kişi Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

TAKİP ET

BDDK, Emin Çapa, Selçuk Geçer, Durmuş Yılmaz, Güldem Atabay ve Burhanettin Bulut hakkında suç duyurusunda bulundu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Selçuk Geçer, Emin Çapa, Güldem Atabay, Burhanettin Bulut ve Durmuş Yılmaz gibi 5 önemli ekonomi uzmanı hakkında suç duyurusu yaptı.

Suç duyurusunun Bankacılık Kanunu'nun 74. maddesine aykırı davranış gerekçesiyle yapıldığı öğrenildi.

Bankacılık Kanunu'nun 74. maddesinde "Basın Kanununda belirtilen araçlarla ya da radyo, televizyon, video, internet, kablolu yayın veya elektronik bilgi iletişim araçları ve benzeri yayın araçlarından biri vasıtasıyla; bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz" deniliyor.

BDDK, döviz kurunun 18,30 seviyesinden süratle düştüğü süreçte kur hareketlerindeki olumlu seyri manipüle etmeye yönelik girişimlerde bulunana kişileri" dava edeceğini duyurmuştu.

BDDK 'Kurdaki Olumlu Seyri Manipüle Edenleri' Dava Edecek


Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz ise söz konusu düşüşün piyasaya doğrudan müdahale ile geliştiğini söylemişti. Döviz kurunun süratle düştüğü günlerde Merkez Bankası rezervlerinin 7 milyar dolar civarında eridiği ortaya çıkmıştı, söz konusu rezervin kamu bankaları aracılığıyla -arka kapı yöntemiyle- eritildiği belirtilmişti.

Piyasaya 'Agresif' Müdahale Edilmiş: TCMB'nin Döviz Rezervleri Çakıldı


Reuters: Erdoğan'ın Konuşması Sonrası Kamu Bankaları Yüklü Miktarda Dolar Sattı

tcmb dolar döviz durmuş yılmaz emin çapa selçuk geçer bddk