BDDK'dan Yerli Elektrikli Araçlara Kredi Kolaylığı

TAKİP ET

BDDK, yerli elektrik motorlu taşıt alımı için kullandırılan kredilerde vade ve tutarlarla ilgili yeni düzenlemeler getirdi. Buna göre 900 bin TL'ye kadar olan elektrikli taşıtlar için, satış fiyatının yüzde 70'i oranında kredi 48 ay vadeyle alınabilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yerli elektrik motorlu taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade ve tutar sınırlarını değiştirdiğini açıkladı. BDDK’nın yaptığı açıklamaya göre bu değişiklik, Kurumlar Vergisi Kanunu’nun geçici 12. maddesi kapsamında yer alan mükellefler tarafından üretilen sadece elektrik motorlu taşıtları ilgilendiriyor.

BDDK’nın getirdiği düzenlemeyle birlikte, değeri 900 bin TL ve altında olan yerli elektrikli taşıtlar için kullandırılan kredilerin vadesi 48 aya yükseltildi. Bu araçlar için kredi tutarı da taşıt değerinin yüzde 70’ine kadar çıkabilecek.

Değer aralığına göre farklılık

BDDK’nın açıklamasına göre, değeri 900 bin TL’nin üzerinde olan yerli elektrikli taşıtlar için ise farklı vade ve tutar sınırları uygulanacak. Buna göre;

900 bin TL ile 1 milyon 800 bin TL arasındaki araçlar için kredi vadesi 36 ay, kredi tutarı taşıt değerinin yüzde 50’si olacak.

1 milyon 800 bin TL ile 2 milyon 200 bin TL arasındaki araçlar için kredi vadesi 24 ay, kredi tutarı taşıt değerinin yüzde 20’si olacak.

2 milyon 200 bin TL ile 2 milyon 800 bin TL arasındaki araçlar için ise kredi vadesi 12 ay, kredi tutarı ise sıfır olacak.

BDDK’nın bu düzenlemesiyle yerli elektrikli taşıt üreticilerine ve alıcılarına destek sağlaması hedefleniyor.

bddk togg kredi