Bebeğin Kafasında Kırık Oluşmasına Sebep Olan Hastaneden 'Şikayetçi Olmayın' Talebi

TAKİP ET

Kader Şahin'in doğurduğu Azra Bebek, kafasında kırıkla aileye teslim edildi. Bebeğin kafasındaki kırığın sebebinin darbeye bağlı olduğu ortaya çıktı.

29 Haziran'da Ankara'da bulunan bir özel hastanede doğum yapan Kader Şahin, bebeğin kafasında açık bir yara olduğunu fark etti. Şahin'in durumu bildirmesi üzerine bebek yoğun bakıma alındı. Kafasında 4 santimetrelik yara olan bebeğe 'beyin kanaması' teşhisi koyuldu. 

Bebeklerinin doğum yapılan hastanede tedavi edilmesini istemeyen aile, başka bir hastaneye geçiş yaptı. Tedavi altına alınan bebeğin kafasında darbeye bağlı kırık olduğu tespit edildi.

Azra bebeğin beyin kanaması geçirmesi ve kafasında kırık oluşması üzerine Şahin ailesi Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Bir Şey Olduğunu Hissettim

Doğum sırasında bebeğinin aceleyle aile büyüklüklerine götürüldüğünü söyleyen anne Şahin, çocuğunu gördüğünde morarmış olduğunu, ne olduğunu sorduğunda ise ''Normal doğumda olur böyle şeyler'' yanıtını aldığını söyledi. O sırada bebeğinin başına bir şey geldiğini hissettiğini söyleyen Şahin, ''Ben çocuğumu kucağıma dahi alamadım” diyerek isyan etti.

Çocuğumun Düşürüldüğünü Düşünüyorum

Anne Şahin,  ''Çocuğumun düşürüldüğünü düşünüyorum. Ne olduysa o anda oldu. Doktoruma durumunu sorduğumda sadece bir çizikten ibaret olduğunu söyledi. Şu anda çocuğumun kafatasında kırık var. Beyin kanaması geçirmiş” diye konuştu.

Baba Yavuz Şahin ise, “Olayın üstünü kapatmaya çalışıyorlar. Hastaneye yaptığımız ödemeyi geri iade etmeyi teklif ettiler. Biz de kabul etmeyerek çocuğumuzu başka bir hastaneye götürdük. Şikayetçi olmamızı istemediler. Çocuğumuzu başka hastaneye götürdüğümüzde kafatasında kırık olduğu ortaya çıktı. Çocuğumun kafasındaki yarayı hala kabul etmeyip ‘normal’ olduğunu iddia ediyorlar” dedi.

ankara bebek doğum kafa kırık beyin kanaması darbeye bağlı