Bebeğini Öldürüp Gömen Kadına Müebbet Hapis Cezası

TAKİP ET

Trabzon'da 2 yıl önce doğan bebeğini boğarak öldürüp, fındık bahçesine gömen Pınar Ç., tutuklu yargılandığı davada, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Tonya'da iki yıl önce bir fındık bahçesinde yeni doğmuş erkek bebek cesedi bulundu.

İhbar üzerine Bölgeye, sağlık ve İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı Asayiş Timleri sevk edildi.

Savcılık incelemesinin ardından bebek, otopsi sonrası ilçede toprağa verildi. Bebeğin boğulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Pınar Ç., babası M.Ç., yengesi Ş.Ç., amcası Y.Ç., kuzeni O.K., teyzesi F.K. ve teyzesinin eşi A.K. gözaltına alındı.

Soruşturmada bebeğin, Pınar Ç.'nin evlilik dışı ilişkisi sonucu dünyaya geldiği belirlendi.

Sorgusunda kuzeninin cinsel saldırısına maruz kaldığını ileri süren Pınar Ç., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.


Cinsel Saldırı İddiası


Savcılık soruşturması sonrası tutuklu Pınar Ç. hakkında ağırlaştırılmış müebbet, tutuksuz 6 şüpheli hakkında da "suçu bildirmemekten" 1'er yıl 6'şar ay hapis istemiyle Trabzon 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Karar duruşmasında savunmasını yapan Pınar Ç., cinsel saldırıya uğrayınca hamile kaldığını iddia ederek, "Bebeği çarşafa sarıp, koltuk üzerine bıraktım. Daha sonra geri döndüğümde öldüğünü gördüm. Korktuğum için de bebeği gömdüm" dedi.

Duruşmada aile fertleri birbirlerini suçlarken, rızaya dayalı birliktelik yaşandığını savunan Pınar Ç.'nin kuzeni O.K. ise bebeğin ölümü ve gömülmesiyle ilgisi olmadığını kaydetti.

Pınar Ç.'yi 'kendisini savunamayacak olan altsoyu öldürmek' suçundan müebbet hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti, 'suçu bildirmemek'ten tutuksuz yargılanan 6 kişinin ise beraatine karar verdi.

bebeğini öldüren kadın pınar ç. cinsel saldırı iddiası bebeğini gömdü