Bebek Katili Öcalan'a Methiyeler Düzen Merdan Yanardağ Gözaltına Alındı

TAKİP ET

Geçtiğimiz gün bebek katili Öcalan'a canlı yayında methiyeler düzen Tele1 TV yayın yönetmeni Merdan Yanardağ bugün gözaltına alındı.

Geçtiğimiz gün bebek katili Öcalan'a canlı yayında methiyeler düzen Tele1 TV yayın yönetmeni Merdan Yanardağ bugün gözaltına alındı.

Seçim sürecinde ve sonrasında para karşılığında muhalefeti dizayn etme çalışmalarına ortak olduğuna inanılan ve CHP'ye yakınlığıyla bilinen Tele1 adlı televizyon kanalının yayın yönetmeni Merdan Yanardağ, dün canlı yayında on binlerce vatandaşımızın katili terörist Abdullah Öcalan'a methiyeler düzdü.

Dünkü yayının söz konusu kesitinin sosyal medyada yayılmasıyla birçok vatandaş Yanardağ'ın suçu, suçluyu, terörü övme fiilerini işlediği yönünde paylaşımlarda bulundu ve bazı vatandaşlar suç duyurusunda bulundu. İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker de bu sabah Yanardağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Yanardağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca bugün Tele1 binasından gözaltına aldırıldı.

Yanardağ, Kürtçü terör örgütü PKK'nın elebaşı olan ve önce idama mahkum edilen ancak daha sonra cezası ağırlaştırılmış müebbette çevrilen Abdullah Öcalan hakkında şu rezil ifadeleri kullanmıştı:

"70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan 25 yıldır kesintisiz hapiste. Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa serbest bırakılması gerekiyor."

"Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu. Çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru gören, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir."

Yanardağ'ın gözaltına alınmasına karşı gelen ilk tepkilerin adresi şaşırtmadı. Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP, sosyal medyada yaptığı açıklamada şöyle zırvaladı:

"Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, insanlık dışı olan İmralı tecridi ile ilgili değerlendirmesi nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma süreci Türkiye’de yargı ve RTÜK’ün iktidarın politikalarına göre hareket ettiğini bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı özgürlüklerin kullanılmasını engellemek için medya üzerinde ceza politikasını sürdürmektedir. RTÜK, bu tutumundan vazgeçmeli, muhalif kanallara yönelik baskıları sonlandırmalıdır. Yargının ise Sayın Öcalan’a uygulanan tecride eleştiri yapanlara karşı değil İmralı’da yasaları uygulamayanlara karşı harekete geçmesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

merdan yanardağ gözaltına alındı hdp istanbul cumhuriyet başsavcılığı abdullah öcalan pkk kürtçü terör örgütü