Bekçi Şiddeti Her Yerde: Siirt'te Fırıncılara Saldırdılar

TAKİP ET

Siirt'te 14 mayıs gecesi fırında çalışan iki kardeş ile bir kişi bekçilerin şiddetine maruz kaldı.

Siirt'in Şirvan ilçesinde 14 Mayıs gecesi saat 21.00 sıralarında bir fırında çalışan iki kardeş ile o sırada fırında bulunan bir kişinin, bekçilerin şiddetine maruz kaldığı iddia edildi.

Fırın işletmecisi Rıdvan Işık, fırınlarında oğulları Muhammed Erdal (19) ve Barış (18) ile çalışırken, iki bekçinin gelerek fırını kapatmalarını istediklerini söyledi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre fırınların çalışabileceğini bekçilere hatırlatan Işık, bekçilerin cevap olarak "Burayı kapatın gidin yoksa zorla kapatırız" dediğini öne sürdü.

Bekçiler ile aralarında tartışma çıktığını ifade eden Işık, bekçilerin, oğullarını ve o sırada fırında bulunan Hamza İnci'yi darbettiğini iddia etti. Bekçilerin çağrısı üzerine olay yerine iki polis ekibi gelirken, Hamza İnci’nin kardeşi Ömer Faruk İnci’nin de tartışmayı ayırmak üzere fırına ulaştığı, ancak dört kişinin zor kullanılarak gözaltına alınıp karakola götürüldüğü belirtildi.

Işık, gözaltı kaydı yapılmadığını, fırında çalışan iki çocuğuna maske takmadıkları için diğer iki kardeşe ise sokağa çıkma yasağına uymadıkları gerekçesiyle ceza yazılarak serbest bırakıldıklarını ifade etti.

"Darp Raporu Almamaları İçin Tehdit Ediliyorlar"

Fırın sahibi Rıdvan Işık, darp raporu almamaları için tehdit edildiklerini belirterek "Bizim sorumlu olduğumuz yerler var ve bu amaçla ekmek üretiyoruz. Çocuklarıma zorla dükkan kapattırılmak istendi ve darp edildi. Gözaltına alan ekipler de darp etmiştir. Karakola götürüldükleri zaman da darp raporu almamaları için tehdit ediliyorlar. ‘Raporu alırsanız hem sizin için hem de raporu verecek doktor için iyi olmaz’ deyip işyerine gönderiyorlar. Ardından kendilerine cezai işlem uygulanıyor. Şimdi hakkımızı hukukumuzu kimden soracağız" şeklinde konuştu.

Kısıtlamaların kalkması ile Şirvan Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Işık, "Bu sabah da bekçiler çocukların yanına gelmiş ve hakaret ederek ‘Darp raporu alamadınız’ demişler. Biz bundan şikayetçiyiz. Bekçiler, üstüne ‘Burası Doğu, burayı başka yerler ile karıştırmayın. Şikayetçi olursanız sizi yatağınızdan alırız’ şeklinde konuşmuşlar. Çocuklar korkudan ilk akşam darp raporu alamamışlar. Kime güveneceğiz" dedi.

 

bekçi şiddet saldırı fırıncılara fırın fırıncılar şirvan karakol tehdit şantaj darp raporu aldırmadılar tehdit ettiler iki oğul bir kişi 3 kişi 4 kişi gözaltı yasak kapatın fırını biz zorla kapatırız bekçi