Bekir Ağırdır Açıkladı: İYİ Parti'yi CHP'den Daha Hızlı Yükselten Faktör Ne?

TAKİP ET

KONDA Genel Müdürlüğü görevinden kısa süre önce istifa eden Bekir Ağırdır, Millet İttifakı'nın iki büyük partisinin durumunu değerlendirdi.

2019 yerel seçimlerinde büyükşehirleri kaybeden ve 3 yıldır giderek derinleşen ekonomik buhranla büyük güç kaybı yaşayan Cumhur İttifakı'nın karşısında parlamenter sistem konusunda fikir birliği halinde olduğu diğer 4 partiyle altılı masada bir araya gelen Millet İttifakı süratle yükseliyor.

KONDA'nın anketine göre AKP yüzde 29'un da altına inmiş ve CHP yüzde 24,7 İYİ Parti yüzde 21,7 seviyesindeydi. 

KONDA Anketine Göre İYİ Parti Yüzde 21,7


İYİ Parti'nin ilk kez bir ankette yüzde 20 bandını aşmasının ardından bugün yayımlanan ORC Araştırma anketinde de İYİ Parti yüzde 20'nin üzerinde ölçüldü.

ORC Araştırma Anketi: AKP'de Erime, İYİ Parti'de Yükseliş Devam Ediyor

İYİ Parti'yi CHP'den Ayıran Fark Ne?

T24'de Murat Sabuncu'ya açıklamalarda bulunan Bekir Ağırdır, İYİ Parti'nin CHP'ye göre çok daha büyük bir süratle yükselmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:
 

"Başarısızlık var elbette ama bu algı değiştirilemez bir algı değil. Kemal Bey'in gayret ettiği açık.  Helalleşme çağrısından, sosyal devlet vurgusundan, en azından masayı inşa etme gayretinden... Bunlar da hiçbir tereddüt yok. Ama bu algıyı değiştirmek sadece Kemal Bey'in şahsi çabasıyla olamaz. 

Burada asıl mesele CHP'nin örgütsel çabasının, enerjisinin ne olduğu. Orada da temel bir handikap var. CHP kadroları ya da örgütü henüz adayın kim olacağı belli olmadığı için, adayın kim olacağına bağlı olarak hem o seçimdeki milletvekili listeleri, hem ardından yapılacak yerel seçim, siyasi kariyer hayalleri, umutları vs. bir sürü hikaye nedeniyle kimse pozisyon almıyor. Ve CHP'nin sokakta örgütsel gücünü hissetmiyor vatandaş.

İYİ Parti'yi farklı kılan şey birazcık da bu.  Doğru veya yanlış İYİ Parti'nin bir stratejisi var ve bütün örgütüyle bütün illerde sokaklarda bir şey yapmaya çalışıyor. Halbuki CHP örgütü kazandığı belediye başkanlıklarında bile bütün başarı bireysel başarı gibi algılanıyor. CHP'nin başarısı değil Ekrem İmamoğlu'nun başarısı, CHP'nin başarısı değil Mansur Yavaş'ın başarısı olarak algılanıyor."

bekir ağırdır konda araştırma anketi anket iyi parti chp daha hızlı yükselten faktör ne murat sabuncu