Bekir Ağırdır: AKP'den Kopan Seçmen İYİ Parti'ye Gidiyor

TAKİP ET

Bekir Ağırdır, 'Sayıların Dili'nde altılı masanın adımlarını ve gündemdeki son gelişmeleri Murat Sabuncu'ya yorumladı

T24'te Murat Sabuncu'ya konuşan araştırmacı-yazar Bekir Ağırdır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin tartışmaları yorumlarken "Kemal Bey son 11 seçimde büyükşehir belediyelerindeki  kazanımlar hariç kaybetti. Dolayısıyla herkeste tedirginlik uyandıran Kemal Beyin kimliğinden daha çok bagajındaki bu 11 seçimlik yenilgi" dedi. 

CHP'de belediye başkanları ve Kılıçdaroğlu'nun da başarılarının bireysel olarak algılandığını dile getiren Ağırdır,  partinin örgütsel sinerji yaratamadığını belirterek "Kemal Beyin yenilgisinden kaynaklanan algı değiştirilemez bir algı değil ama bunu değiştirmek yalnızca Kemal Beyin kendi şahsi çabasıyla olamaz, CHP'nin de ne yapacağı önemli. CHP başarılarını örgütsel bir enerjiye çevirmediği sürece Kemal Beyin çabaları kişisel bir çaba olarak algılanıyor" dedi.
   


"AKP'den Kopan Seçmen İYİ Parti'ye Yöneliyor"


AKP'nin oy oranının araştırmalarda yüzde 30'un altına indiğini, İyi Parti'nin ise yüzde 20'nin üstünde olduğunu ifade eden Ağırdır,  "Kararsız seçmen daha çok İyi Parti'ye yöneliyor" dedi. 

6 partinin kurduğu ittifakta masadaki ağırlığın Kılıçdaroğlu'nda olduğunu ancak seçime doğru yaklaştıkça gelişmelere bağlı olarak bu ağırlığın değişebileceğini söyleyen Ağırdır, "Şu anda masadaki herkes eşit ama biliyoruz ki pratik olarak, bir süre sonra bu eşitlik yarın adaylık ve ilkeler belirlendiğinde ve süreç başladığında, liderlerin kendi örgütleri ile problemleri de başlayabilir. Kemal Beyin ağırlığı değişirse artık masadaki söz ağırlığı da değişir" diye konuştu.