Bekir Ağırdır'dan Üçüncü İttifak Değerlendirmesi: Belki de Ayrı Kalmaları Daha İyi Olabilir

TAKİP ET

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, altılı masanın geleceğine ilişkin dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni seçim kanunuyla şartların değişeceğini belirterek "Yeni yollar aramak icabet eder. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum" açıklamasını yaptı.

Temel Karamollaoğlu: Seçim Kanunuyla Şartlar Değişti, Üçüncü İttifak Olabilir


Karamollaoğlu'nun sözlerini T24'te yayımlanan Sayıların Dili programında değerlendiren KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, "Eğer siyaset sürecini veya seçim sürecinin kampanyasını kimlikleri esas alan bir yerden kurmak ve seçmeni kimlik üzerinden ikna etmekten öteye geçemeyeceklerse bu partiler o zaman belki de ayrı kalmaları daha iyi olabilir" ifadelerini kullandı.

Altılı masanın neden bir araya geldiklerini topluma halen anlatamadığını belirten Ağırdır, "AK Parti'den çözülmüş ve hala kendini kimlikler üzerinden gören seçmen, kimlik siyaseti üzerinden seçime gidecek partilere bakıp CHP'nin yanında diye DEVA'ya veya Saadet'e gelemiyorlarsa eğer, belki de 7'yi zorlamaları cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir fırsat alanı açıyor olabilir. Yani DEVA ve Gelecek henüz başlangıçtaki iddialarını henüz gerçekleştiremediklerine ilişkin verdikleri görüntü CHP'nin olduğu bir masada olmaktan kaynaklanıyorsa ayrı olmak başka bir fırsat alanı açabilir kendilerine" dedi.

Altı liderin kendilerine "Bu dönüşümü başarabilir ve kendi örgütümü demokrasi cephesine dönüştürebilir miyim?" diye sorması gerektiğini belirten Ağırdır,  "Benim tezim partiler bir demokrasi cephesi haline dönüşür veya demokrasi cephesinin adayı olarak seçime giderlerse başka ama böyle olmazsa seçmenin algısı muhalefetin değil, iktidarın lehine çalışır" diye konuştu.

konda bekir ağırdır üçüncü ittifak değerlendirmesi belki de ayrı kalmaları daha iyi olabilir