Bekir Ağırdır: İYİ Parti, Gelecek ve DEVA Sıçrama Üretebilir

TAKİP ET

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır dikkat çekici tespitlerde bulundu.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır T24'te yaptığı değerlendirmelerde İYİ Parti, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin seçimlerde sıçrama yapabileceğini söyledi.

Ağırdır şu ifadeleri kullandı:

"Her şeye rağmen hâlâ DEVA da Gelecek de ve İYİ Parti de bugünkü anketlerde görülenden daha ciddi biçimde sıçrama üretebilirler. Hâlâ bu potansiyel de var.

Eğer muhafazakar dünya bu tarafta bir ağırlık merkezinin oluştuğunu gördüğü oranda DEVA ve Gelecek anketlerde görüldüğünden daha öteye bir yere doğru sıçrayabilir. Özellikle bu son türbülanstan dolayı.

Genç izleyiciler hatırlamazlar ama 80'lerin ikinci yarısında ilk özel televizyonlarda maç yayınları başladı. TRT'de bile ayda bir tane Galatasaray Fenerbahçe maçı yayımlanacağı zaman olay olurdu, 10 gün önceden gazete haberleri başlardı: 'Bu maç yayımlanacakmış, Başbakan talimat vermiş TRT Genel Müdürü'ne' falan diye.

O yayınlar başladığında işin biraz cılkı çıkmıştı. Sakatlık olduğunda doktordan önce kameraman ve spiker koşuyordu sahanın ortasına. Adam acı içinde yerde kıvranıyor, saha ortasında mikrofonu uzatıp 'Neren acıyor?' diye bağırırlardı.

Böyle bir türbülansın ortasında seçmene 'Yarın sabah seçim olsa' falan demenin de bir anlamı yok. Böyle bir geçim derdi, can derdi, paniğinin ortasında, artık normal bir duygu hali değil son 15 günde yaşadıklarımız. Özellikle son döviz müdahalesinden sonra...

Böyle bir panik halinde insanlar oradan oraya koştururken seçim tercihlerinin sorulması doğru cevap üretmeyebilir. O yüzden ben hâlâ DEVA ve Gelecek'in sıçrama yapma ihtimallerini görüyorum. 20'lere gelecek demek mümkün değil. Ama 1'lerde, 2'lerde ya da yarım puanlarda kalmama ihtimalleri var. Ya da eğer onlar boşluğu doldurmazlarsa İYİ Partinin kendinden beklenenden daha ciddi bir oy oranını artırma ihtimali var." 
 

iyi parti deva partisi gelecek partisi konda bekir ağırdır