Bekir Ağırdır: İYİ Parti Seçimde Sıçrama Yapabilir

TAKİP ET

KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, yaklaşan seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

HaberTürk ekranlarında yayımlanan ve Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek programına konuk olan KONDA Araştırma Genel Müdürü Bekir Ağırdır, AKP'den kopan seçmenin İYİ Parti'ye geçişi nedeniyle İYİ Parti'nin sıçrama yapma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

"AKP'den çözünen bu kitleler, AKP dindarlığın ve muhafazakarlığın siyasetini eksik yapıyor diye ayrılıyor değil ki" diyen Ağırdır "Ekonomik nedenlerle, gündelik hayattaki sorunları nedeniyle ayrılıyor. Halbuki AKP halen bu kimlik siyasetine devam edecek belirtileri gösteriyor sürekli ve dil de öyle devam ederse bu insanların oraya dönmeleri için bir neden yok" diye konuştu.

"Ama sözünü ettiğim o negatif kutuplaşma nedeniyle CHP'ye de gidemiyor bu seçmen, o zaman ihtimal nedir, ya İYİ Parti, ya da DEVA, Gelecek, Memleket, Değişim gibi yeni olanlara yol alabilirler. Sosyolojik değişime baktığımız zaman İYİ Parti, Gelecek ve DEVA'nın, bilhassa İYİ Parti'nin hepsinden önde -çünkü daha iyi örgütlenmiş ve saire ve saire bir sürü avantajı var- bir sıçrama yapma ihtimali var" diyen Ağırdır, "Çünkü AKP'den çözülenler MHP'ye doğru meyledemiyor. Çünkü MHP sorunlarla AKP arasında bir yerde değil sorunlar ve AKP'den de uzakta bir yere konumlandığı için yol üstü bir durak değil. O yüzden de bu insanlar emniyet şeridine arabayı çekti bekliyor. CHP'ye karşı ve HDP'ye karşı o duygusal kimliklenme devam ederse bu insanların amiyane tabirle İYİ Parti'ye doğru rampalayacaklar. O yüzde İYİ Parti'nin bir sıçrama yapma ihtimali var" ifadelerini kullandı.

Bekir Ağırdır İYİ Parti Seçimde Sıçrama Yapabilir fatih altaylı