Bekir Ağırdır: Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Aday Adayı Listesinde Artık Yok

TAKİP ET

Eski KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, T24'te yaptığı değerlendirmede Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun artık Cumhurbaşkanlığı seçimi için aday adayı listesinde olmadıklarını ifade etti.

Eski KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, T24'te Murat Sabuncu'nun sunumuyla yayımlanan Sayıların Dili programında yaptığı değerlendirmede İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun "Bizim sahada şubat ayından beri en çok duyduğumuz isim Mansur Başkan. Mansur Yavaş ile ilgili bir ağırlık var" şeklindeki ifadesine ilişkin şu yorumu yaptı:
"Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Aday Adayı Listesinde Yoklar"
"Son iki yıldır neredeyse yapılan bütün anketler Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu diye başlandı. Kasım 2021'den itibaren Kemal Bey'in yavaş yavaş vitesi artırması, siyaset biçiminde kendince kendi adaylığını istiyormuş gibi görüntü veren hamleleriyle o da listeye girdi. Bu isimlerin etrafında bu tartışmaların olması normal.

Benim kanaatim odur ki, artık Mansur Bey ve Ekrem Bey, aday adayı listesinde yoklar. Mansur Bey daha önce sahneden çekildi, her ne kadar anketlerde görünüyor olsa da..."

"Bu Sözün Artık Geçerli Olduğunu Sanmıyorum"

Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu'nun CHP Genel Merkezi ile ilişkilerine bakıldığında iki ismin ve CHP'nin bir karara vardığını çıkardığını belirten Ağırdır, "O nedenle bence Ekrem Bey de, Mansur Bey de aday listesinde yoktur. Buğra Bey'in sözü birtakım anketlere dayanıyor. Yanlış olmayabilir, ama artık geçerli olduğunu sanmıyorum" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daha önceki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu ve Muharrem İnce gibi sürprizlerle geldiğini belirten Ağırdır, altılı masadaki liderlerin de Kemal Kılıçdaroğlu'nun masaya aday adayı getirme yetkisini kabul ettiklerini söyledi. 

"Kemal Bey Kendi İsmini Getirse 'Evet' Diyeceklerini Anlıyorum"

"Onun için birtakım mesajları kamuoyu üzerinden birbirlerine veriyor olabilirler. Kemal Bey, Ekmeleddin İhsanoğlu gibi kamuoyunun bilmediği bir ismi getirirse bu beş isimden bazıları veto hakkını kullanır" diyen Ağırdır, "Şunu anlıyoruz ki, Kemal Bey kendi ismini getirse de veya bu iki belediye başkanından birinin ismini getirse de 'evet' diyeceklerini anlıyorum ben" ifadelerini kullandı.

bekir ağırdır kemal kılıçdaroğlu mansur yavaş ekrem imamoğlu aday adayı listesinde yoklar artık yok cumhurbaşkanı cumhurbaşkanlığı