Bekir Ağırdır: Muhalefetin Adayı Kemal Kılıçdaroğlu

TAKİP ET

Kamuoyu araştırma şirketi KONDA'nın eski Genel Müdürü Bekir Ağırdır, muhalefetin cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu yazdı.

Son üç seçimi ve 16 Nisan 2017 referandumunu en yakın bilen araştırma şirketi olan KONDA'nın eski Genel Müdürü Bekir Ağırdır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin adayı olduğunun kesinleştiğini yazdı.

Erken veya Baskın Seçim Gündemden Çıktı

T24'te yayımlanan köşe yazısında son 2 haftada yaşanan gelişmelerin seçim sürecini belirleyecek konuları netleştirdiğini belirten Ağırdır, erken veya baskın seçimin gündemden çıktığını savundu. Erdoğan'ın 2023 başında ekonomiye dair beklentilerinin olumlu olduğunu ve seçimin önümüzdeki yıl yaz aylarında yapılacağını belirten Ağırdır, "Cumhurbaşkanı ve hükümetinin iyimser beklentisi sürdüğü sürece de politikalarda değişme beklenemez. Anlaşılıyor ki şu veya bu biçimde yılbaşına ulaşılmaya, döviz kurları ya da enflasyonda ne olursa olsun dayanmaya ve erken seçimi hiç gündeme almamaya kararlı görünüyorlar" dedi.

"Petrol ve Gaz Daha Çok Can Yakacak"

Doğal gaz ve petrolde dışa bağımlı olan Türkiye'de halkın küresel enerji krizini derinden hissedeceğini ve "Petrol ve doğal gaz fiyatlarının daha çok can yakacağını" belirten Ağırdır, üçüncü belirginleşen unsurun CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığı olduğunu yazdı.

"Üçüncü belirginleşen unsur CHP’nin cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olmasının artık kesinleşmesi. Geçen hafta kamuoyuna, Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu’nun görüştüğü ve İmamoğlu’nun adaylık iddiasından vazgeçtiğine dair haberler yansıdı" diyen Ağırdır, şu ifadeleri kullandı:

"İmamoğlu ve Yavaş CHP'nin Aday Listesinde Değil"

"İmamoğlu bir hafta içinde peş peşe İstanbul’a dair çalışmaları, projeleri, iddiaları dillendirmeye ve İstanbul iletişimi yapmaya başladı.

Anlaşılıyor ki İmamoğlu siyasi geleceği ve iddiası konusunda bir taktik değişiklik yaptı. Bu da gösteriyor ki kamuoyu ve araştırma şirketlerinin anket formlarında yer buluyor olsalar da artık Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş en azından CHP’nin aday listesinde değiller.

Altılı masadaki liderlerin bazılarının tereddütleri olsa bile eğer masaya Kemal Kılıçdaroğlu adaylığı gelirse kabul edileceğini varsayabiliriz. Sonuçların ne ve nasıl olacağı ayrı tartışma konusu olsa da artık adaylık sürecinde Kılıçdaroğlu’nun hayli yol aldığını söyleyebiliriz."

Bekir Ağırdır'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

bekir ağırdır muhalefetin adayı kemal kılıçdaroğlu konda anket araştırma siyaset seçim erken seçim