Bekir Bozdağ FETÖ Övgülerini Savundu: O Sözler O Dönemde Söylenmiş Sözler

TAKİP ET

AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ve teröristbaşı Fetullah Gülen'e yönelik Meclis kürsüsünden dile getirdiği övgülerden pişman olduğunu açıkladı. Meclis'te Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Bozdağ, "Keşke söylememiş olsaydık" dedi.

Türkiye'nin son 20 yılda yetiştirdiği nice nesilleri dinci, mehdici bir karanlığa mahkum ederek kahraman Türk ordusuna ve Türk Polis Teşkilatı'nın şerefli mensuplarına kumpas kuran Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), dönemin AKP iktidarı tarafından büyük destek gördü.

Öyle ki FETÖ'nün netameli işlerini Meclis kürsüsünden eleştiren müteveffa Tunceli Milletvekili Kamer Genç gibi siyasiler AKP milletvekillerinin yoğun tepkilerine maruz kalmış, bu isimler arasında yer alan AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fetullah Gülen ve örgütünü "Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirmiş olduğu değerli bir kıymettir, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şeyi de açık. Devletin denetimi, gözetimi altında her şey açık" ifadeleriyle savunmuştu.

"Ben FETÖ'yü Yargıdan Silen Adamım"

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada "Ben FETÖ'yü yargıdan silen adamım" gibi iddialı ifadeler kullanan AKP'li Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, geçmişte söylediği sözleri "15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün aleyhine konuşan çoğaldı ama biz 15 Temmuz’dan önce 17/25 Aralık’la birlikte FETÖ’ye karşı hem hukuk yoluyla, hem de hukuk içi yöntemlerle mücadeleyi başlatmışız. Şimdi Bank Asya’ya karşı yargı bir karar vermiş, FETÖ’nün terör örgütü kimliği ortaya çıkmış, orada gidip kapının önünde savunanlar terör örgütü ile irtibatlandırılmıyor, itham edilmiyor ama daha hiçbir vasıf yokken konuşulmuş bir söz getirilip yapıştırılıyor" ifadeleriyle savundu.

"O Dönemde Söylenmiş Sözler Ama Keşke Söylememiş Olsaydık" 

15 Temmuz gecesini işaret ederek CHP'li ve diğer partili muhalif milletvekillerini öven Bekir Bozdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Benim o sözümü ikide bir pişirip pişirip koyanlar 15 Temmuz’da söylediklerimi hiç görmediler. Biz terör örgütü vasfı çıktıktan sonra, FETÖ terör örgütüdür, Fetullah Gülen terörist başıdır, vatanımıza, milletimize, dinimize ihanet etmiş hain oğlu haindir, bütün ekibiyle beraber ABD’ye uşaklık yapıyor. Biz bunu görüyor ve gördükten sonra tavır koymuşuz. Bunun gereğini de yapıyoruz. O sözler o dönemde söylenmiş sözler. Ama keşke söylememiş olsaydık. O günün şartları içerisinde terör örgütü vasfı ortada olmadığı için söylenmiş. Birisi cinayet, suç işlemeden siz onun hakkında olumlu bir şey söylediniz, sonra geldi birini vurdu. Katil dediğinizde gitti terör eylemi yaptı, terörist dediğinizde geldi Meclis’i bombaladı, 251 vatandaşımızın şehit olmasında eli var."

bekir bozdağ fetö övgülerini savundu o sözler dönemde söylenmiş keşke söylememiş olsaydık akp adalet bakanı tbmm plan ve bütçe komisyonu