Beklenen Büyük İstanbul Depremi Hangi Şehirleri Etkileyecek?

TAKİP ET

Önümüzdeki yıllar içerisinde gerçekleşmesi düşünülen büyük İstanbul depremi ve bu depremin hangi şehirleri etkileyeceği merak konusu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler ve 11 ili kapsayan artçı sarsıntıların ardından, akıllara bir kez daha İstanbul’da beklenen deprem geldi. Uzmanlar, İstanbul’da gerçekleşecek olan depremin 7,0 - 8,0 arasındaki bir şiddette olacağını tahmin ediyor. Bilimsel verileri ışığında İstanbul depreminden hangi şehirlerin etkileneceğini sizler için araştırdık.

Büyük İstanbul Depreminden Hangi Şehirler Etkilenecek?

İstanbul depremi olarak adlandırılan depremin aslında Marmara Denizi’nin içinde meydana gelmesi bekleniyor. Bu da, insanların söz konusu depremden sadece İstanbul etkileneceğini düşünmesine sebep oluyor. Aksine, bu depremden Marmara Denizi’ne kıyısı olan her şehrin etkileneceği söyleniyor. Yani bu deprem sadece İstanbul’u ve Balıkesir’i etkilemeyecek. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Yalova, Bursa, Kocaeli, Çanakkale, İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir’in depremden ağır bir şekilde etkileneceği bilinmelidir.

Büyük İstanbul Depreminden Hangi Şehirler Etkilenecek? deprem istanbul kahramanmaraş büyük istanbul depremi istanbul depremi beklenen istanbul depremi