Beklenen İstanbul Depremi İçin 'Tahliye Planı'

TAKİP ET

İstanbul'da 7.5 büyüklüğündeki muhtemel bir depreme yönelik tahiye planı açıklandı.

İstanbul Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD ve diğer birçok kamu kurumu ile birlikte İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda hazırlanan deprem eylem planı açıklandı.

Hazırlanan eylem planına dair Jandarma Albay Metin Günal, "Destek illeri veya memleketlerine gitmek isteyen afetzedeler görevlendirilen ring araçlarıyla deniz, hava, kara ve demiryolu vasıtalarıyla tahliye edilmek üzere belirlenen tahliye alanlarına sevk edilecektir" açıklammasını yaptı. Toplam 23 adet tahliye alanı bulunan İstanbul'da denizden yapılacak tahliye operasyonları için gemiler hazır bekletiliyor. Denizden yapılacak tahliye operasyonları için 6 nokta belirlendi. Deniz otobüsleri, şehir hatları vapurları, sahil güvenlik komutanlığının deniz araçları ile kıyı emniyetine ait botlar ve gemilerin bu tahliye operasyonlarında kullanılması planlanıyor. Adalar için belirlenen iskeleler ve kapak atma alanları ise Sirkeci Feribot İskelesi, Yenikapı Deniz Otobüs Terminali, İstinye İskelesi, Zeytinburnu Zeyport Liman İşletmeleri, Harem Feribot İskelesi ve Pendik Hızlı Feribot İskelesi olarak açıklandı.

Ayrıca depremzedelerin şehirden tahliye operasyonları demiryolu ve karayolundan da sağlanacak. Yeşilköy, Halkalı ve Tuzla Tren İstasyonlarından demiryolu operasyonları gerçekleştirilecek. Esenler, Samandıra, Alibeyköy ve Harem Otogarları acil çıkış terminalleri olarak kullanılacak. Bunun yanı sıra İstanbul Havalimanı, Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı, hava yolu tahliye alanları olarak kullanılacak.

Tahliye edilen depremzedeler birincil destek illeri olan Konya, Antalya, Denizli, Balıkesir, Eskişehir, Ankara, Manisa, İzmir, Afyonkarahisar, Samsun ve Kayseri gibi illere gönderilecek. İhtiyaca bağlı olarak ise ikincil destek il grubu olan Trabzon, Diyarbakır, Erzurum, Adana, Gaziantep, Malatya ve Erzincan illeri depremzedelerin gönderileceği ikinci grup iller olarak belirlendi.

Beklenen İstanbul Depremi İçin Tahliye Planı